PvdA Rotterdam


Let op: aangepast

PERSBERICHT

Rotterdam, 16 mei 2007

PvdA organiseert onderwijsdiscussie in Nationaal Onderwijsmuseum

Staatssecretaris Sharon Dijksma is op 23 mei een van de gasten op de eerste van twee discussiebijeenkomsten die de Rotterdamse PvdA-fractie organiseert in het Nationaal Onderwijsmuseum.

In Rotterdam zijn veel kinderen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken in het onderwijs. Door de taalachterstand wordt niet altijd alles uit een kind gehaald, hoe goed de scholen- en de kinderen zelf- ook hun best doen. Taalachterstand kan een belangrijke rol spelen in de onderwaardering en onderprestatie van (allochtone) leerlingen. Een laag schooladvies, de rem op "zittenblijven" en "stapelen" kan deze leerlingen belemmeren in hun schoolcarrière. Het bevorderen van ouderparticipatie op een uitnodigende manier kan een belangrijke rol spelen in het succes op school.

Onder de kop "Kansen voor Kinderen" wordt op deze avonden gediscussieerd met professionals, (ervarings)deskundigen, politici en andere geïnteresseerden over "Taalachterstand" (23 mei) en "Schoolcarrière" (29 mei). Ouderparticipatie zal op beide avonden aan de orde komen.

De PvdA-fractie wil mede op basis van deze bijeenkomsten ideeën opdoen en voorstellen formuleren voor de gemeente Rotterdam die kunnen bijdragen aan het optimaliseren van de kansen van Rotterdamse kinderen.

23 en 29 mei in het Nationaal Onderwijsmuseum, Nieuwe Markt 1/A.

Zaal open: 19.00

Programma: 19.30-22.00

Voor de redactie:

Meer informatie bij Metin Çelik(raadslid) 06-46296925

of bij Liesbeth van der Kruit (fractiedirecteur) 06 50 697 399

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl