Gemeente Rotterdam

Het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR) verbouwt de oudste graansilo in de randstad, gelegen aan de Maas in Rotterdam Zuid tot een authentiek en uniek bedrijfsverzamelpand. Op de 10e verdieping van de dansclub Maassilo (voormalige Now&Wow), komt eind dit jaar de Creative Factory. Op woensdag 23 mei geven wethouder D. Schrijer, de heer I. Weekenborg (directeur Economie OBR) en de heer K. Hanenberg (initiatiefnemer Creative Factory) het startsein voor de verbouwing.

Het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam is eigenaar van de graansilo en investeert in de verbouwing van dit pand waarin eind dit jaar de Creative Factory van start gaat. De Creative Factory is de nieuwste creatieve broedplaats van Rotterdam. In totaal is er ruimte voor 120 bedrijven uit de mode, muziek, media, internet en zakelijke dienstverlening. Hiermee maakt de gemeente Rotterdam letterlijk ruimte voor jonge startende bedrijven met ambitie. De Creative Factory biedt jonge ondernemers de kans hun energie en creativiteit aan te wenden om een eigen onderneming op te zetten en door te groeien.

Economische Kansenzones
De Creative Factory is een project van de economische Kansenzones. Het project Kansenzones is een initiatief van de rijksoverheid en de gemeente Rotterdam om de wijken op Rotterdam Zuid nieuw leven in te blazen door ondernemers aan te trekken en investeringen van gevestigde ondernemers te stimuleren. Hiervoor kunnen ondernemers gebruik maken van aantrekkelijke regelingen.

U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst op woensdag 23 mei bij te wonen. Voorafgaand aan het officiële programma bieden wij u vanaf 15.00 uur de mogelijkheid om te praten met ondernemers en de initiatiefnemers van de Creative Factory. U kunt dan ook alvast een bezoek brengen aan de toekomstige werkplekken in de graansilo. Tevens ontvangt u meer informatie over de opzet en het idee achter de Creative Factory.

Programma woensdag 23 mei:

* 15.00 uur Persrondleiding met ondernemers en initiatiefnemers Creative Factory

* 17.00 uur Inloop Creative Factory
* 17.30 uur Officiële start bouw Creative Factory door wethouder Schrijer, de heer Weekenborg en de heer Hanenberg
* 18.00 uur Creative Lounge (presentatie van jonge ondernemers uit de Creative Factory)

* 19.00 uur Einde

Adres Creative Factory:
Maashaven Z.Z 1-2
3081 AE Rotterdam

Bereikbaar met openbaar vervoer: Metrostation Maashaven


---

----------