Gemeente Beuningen


Aktie `kleppen dicht'!
Het komt vaak voor dat afvalcontainers met (half) open deksel aan de straat worden gezet. Dit is niet toegestaan volgens de aanbiedregels. Daarom wordt vanaf 23 mei aan een afvalcontainer met open dekstel een waarschuwingslabel gehangen. De container wordt nog wel geleegd. Na een `gewenningsperiode' van 3 weken worden containers met open deksel niet meer geleegd.

De deksel van de afvalcontainer moet gesloten zijn om verwaaiing van afval en stankoverlast te voorkomen. Ook oogt het erg slordig als afvalcontainers met uitpuilend afval aan de straat staan. Verder kan een openstaande deksel problemen geven bij het optillen en omkantelen van de container tijdens het ledigen. Tot slot is het ledigingstarief van de afvalcontainer gebaseerd op de verwerkingskosten van de hoeveelheid afval dat in een dichte container past.

Het is aan de inzamelaar om te beoordelen of de container op de juiste manier wordt aangeboden. Als u ervan verzekerd wilt zijn dat de container wordt geleegd dan adviseren wij om de deksel van de container gewoon gesloten te hebben.