Gemeente Beek


Schoolsport-olympiade in Beek

Beek, 16 mei 2007

Op woensdagochtend 23 mei is het een drukte van belang aan de Blooteweg in Neerbeek. Die dag vindt er namelijk voor de vierde keer een schoolsport-olympiade plaats. Van 9.00 tot 12.30 uur sporten 158 leerlingen uit groep acht van de vijf Beekse basisscholen met elkaar. Niet met het doel om competitie met elkaar te voeren, maar veelmeer om elkaar beter te leren kennen. Immers, na de zomervakantie zullen veel leerlingen elkaar weer treffen in de brugklas. Het is wel zo leuk als je elkaar dan al een beetje kent.

Idee van de jeugdraad

Het idee van de schoolsport-olympiade komt oorspronkelijk van de jeugdraad in Beek. De gemeente en Stg. Schoolsport hebben dit idee in 2004 opgepakt. De dag bleek zon succes dat er inmiddels jaarlijkse een vervolg aan wordt gegeven. Studente Samar Ibrahim van het CIOS in Sittard heeft deze dag voorbereid.

Acht activiteiten

Ze heeft ze een sportief programma samengesteld. De kinderen worden in 16 groepen ingedeeld. Hierbij worden verschillende scholen door elkaar gemixed.

Activiteiten waaraan de kinderen deelnemen zijn:


1. Voetballen


2. Stormbaan


3. Reuzeballen


4. Skippyslangen


5. Skiloop


6. Taekwondo


7. Zaklopen


8. Wandelbanden

Om 9.00 uur wordt de schoolsport-olympiade geopend door wethouder Thijs van Es. Daarna vindt een gezamenlijke warming-up plaats: Taekwondo op muziek.

Inwoners van Beek zijn van harte welkom om de jeugd aan te komen moedigen!