Gemeente 's-Hertogenbosch

16-05-2007
Coördinerende rol Servicepunt Sport en Bewegen tijdens Sportdagen

Op basisschool Aquamarijn in de Aa-wijk wordt om het jaar een sportdag georganiseerd. Aan deze sportdag doen gemiddeld zo'n 230 kinderen mee. Voor de tweede achtereenvolgende keer is er samenwerking gezocht met het Koning Willem I College. Voor de studenten en docenten van de Opleiding Sport en Bewegen is de sportdag een stageopdracht.

Buurtsportwerkster en gymdocente Patricia van Alst van Servicepunt Sport en Bewegen heeft samen met de leerlingen van de Opleiding Sport en Bewegen van het Koning Willem 1 College een atletiekdag voor de leerlingen georganiseerd. Pauline Verdonk en Bert Heering vertegenwoordigen de Oudercommissie; zij dragen in positieve zin bij aan het slagen van deze dag. De dag zal bestaan uit veel atletiek, zoals hordelopen, verspringen en de 400-meter loop, maar natuurlijk is er ook tijd voor leuke sportieve spelletjes.
Na afloop krijgen de kinderen een diploma met daarop hun persoonlijke prestaties.

Woensdag 23 mei
09.00 tot 12.30 uur B.L.C. voetbalvelden op Sportpark `de Meerendonk' Alle kinderen van de basisschool, doen mee aan deze dag. De kinderen van de onderbouw, zijn ingedeeld in fruitteams en spelen deze dag Oudhollandse spelletjes. Dus zaklopen, skippybal race, blikgooien geven een eigen sfeer aan `de Meerendonk'. Hanneke Duijkers, de Wijkgezondheidswerker van de Gestelse buurt, maakt samen met de kinderen gezonde fruitsticks. Zo is de GGD Hart van Brabant ook betrokken bij deze dag.

Voor de kinderen in de bovenbouw zijn er verschillende sportverenigingen gevraagd om een sportclinic te verzorgen. Hierop is enthousiast gereageerd door voetbalclub B.L.C., rugbyclub `The Dukes' en Handboogvereniging `Prins Bernhard `. Vrijwilligers en ouders zijn bereid gevonden om de kinderen te begeleiden. Voor `The Dukes' en de `Prins Bernard` is dit een nieuwe ervaring.

Donderdag 24 mei
09.00 tot 15.00 uur Sportpark "De Schutskamp" Atletiekvereniging O.S.S.-VOLO
Ouders zijn van harte welkom, wij zoeken nog enthousiaste ouders die willen meehelpen met de begeleiding van de groepjes. Meld u aan bij Patricia van Alst op school of via de mail: pals@s-hertogenbosch.nl Ook de kinderen van basisschool Cirkel Zuid, Gestelse Buurt, zijn te gast bij een vereniging. Op de voetbalvelden van Sportvereniging B.L.C. gaan 70 kinderen heftig in beweging tijdens de jaarlijkse sportdag.