Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 16 mei 2007
Onderwerp: Wethouder overhandigt defibrillator aan sportverenigingen

Op 23 mei zal wethouder Westerkamp van sport defibrillatoren overhandigen aan diverse sportverenigingen. Dit gebeurt in de kantine van de skeelerclub SKOV aan de Kommerseweg te Heerde om 19.00 uur.

Diverse sportverenigingen hebben positief gereageerd op het aanbod van de gemeente om defibrillatoren aan te schaffen, waarbij de gemeente de helft zou betalen en de sportclubs de andere helft. Echter, de Jan Nienhuis Vereniging bood samen met de Heerder Stichting, de Egberdina W. Langenberg Stichting en De Bosch Uit den Boogerd Stichting aan om de andere helft te betalen. De ontvangende sportverenigingen hoeven hierdoor alleen nog maar de training te betalen, die nodig is om het apparaat te bedienen. Wethouder Westerkamp: "Ik ben blij dat zoveel verenigingen op dit aanbod zijn ingegaan. Natuurlijk hoop ik dat de verenigingen de defibrillator nooit nodig zullen hebben, maar áls ze het nodig hebben, kan het mensenlevens redden. Een hartstilstand komt tenslotte altijd onverwacht. En elk mensenleven dat gered kan worden is deze investering waard."

Op 23 mei zullen deze sportverenigingen de defibrillator ontvangen uit handen van wethouder Westerkamp en Dhr. Van Ark, voorzitter van het bestuur van de Jan Nienhuis Vereniging.