Rechtbank Breda


Tweede pro formazitting strafzaak tegen verdachte C

Op woensdag 23 mei a.s. om 14.30 uur vindt bij de rechtbank Breda de tweede zitting plaats in de strafzaak tegen C. die verdacht wordt van moord op de 8-jarige scholier op 1 december 2006 in Hoogerheide. Het is een pro forma-zitting, wat betekent dat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.

De pro forma-zitting is in beginsel openbaar. Publiek en pers dienen er echter rekening mee te houden dat het aantal plaatsen in de zittingszaal en op de publieke tribune beperkt is.

In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal wordt alle pers (dus ook schrijvende pers en tekenaars) verzocht zich vooraf aan te melden. Er kan één verslaggever per medium worden aangemeld. We ontvangen die aanmeldingen graag uiterlijk dinsdag 22 mei om 12.00 uur. Pers die zich heeft aangemeld, krijgt toegang tot de zittingszaal voor zover het aantal beschikbare plaatsen dit toelaat. Is de zittingszaal vol, dan kan men plaatsnemen op de publieke tribune. Toegang tot de zittingzaal is alleen toegestaan op vertoon van een perskaart.

Audiovisuele opnamen zijn alleen mogelijk van de opkomst van de rechtbank en de voordracht van de tenlastelegging door de officier van justitie. In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal zal bij meerdere aanmeldingen voor opnamen een poolregeling moeten worden afgesproken.

In het publieke gedeelte van het gebouw is filmen, fotograferen en het maken van geluidsopnamen verboden. Voor eventuele interviews met bij de zaak betrokkenen is op aanvraag een aparte ruimte beschikbaar.

Meer informatie en aanmeldingen: rechtbank Breda, Communicatie, Eefje van den Broek of Irene Verspeek, tel. 076-5311797, e-mail communicatie.breda@rechtspraak.nl.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 16 mei 2007 Naar boven