Gemeente Amsterdam


culturele visi e op een metropolitane ontwikkeling van Amsterdam - 3e Int ernationale Architectuur Biënnale Rotterdam
Mime-Version: 1.0

Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl

Uitnodiging
Aan de redacties en correspondenten

Datum 16 mei 2007
Kenmerk 033

Preview `Bestemming AMS' - Een culturele visie op een metropolitane ontwikkeling van Amsterdam

3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Geachte mevrouw, mijnheer,

`Bestemming AMS'
`Bestemming AMS' is een culturele visie op hoe Amsterdam in twintig jaar een metropool kan zijn. Het is geen ruimtelijk plan en geen beleidsstuk maar een verhaal. Een verhaal dat verschillende mogelijkheden, van al bestaande initiatieven en ideeën, van facts en figures tot utopieën als in een vogelvlucht met elkaar verbindt tot een positieve ervaring waarin de potenties voor Amsterdam en haar omgeving voelbaar worden gemaakt.

Wat betekent het als de Haringpakkerstoren wordt herbouwd? Wat doen we eigenlijk met ons imponerende VOC verleden? Wat als het landelijke gebied rond de Amstel een echt groot stadspark wordt? Wat doen we met het feit dat `s werelds grootste internetknoop in Amsterdam ligt? Kortom, hoe maken we van Amsterdam en omgeving een metropool, zodat de reiziger Schiphol niet alleen gebruikt als hub, maar Amsterdam ziet als een bestemming.

Kunstenaars, architecten, vormgevers, filmmakers en een dichter zijn uitgenodigd dit verhaal te verbeelden en mee te denken over de toekomst van de stad. Hun bijdragen samengevoegd in een installatie visualiseren de `mindset' die nodig is om met elkaar een metropool te bouwen.

`Bestemming AMS' is onderdeel van de tentoonstelling De Nieuwe Nederlandse Stad.

Datum: woensdag 23 mei 2007
Plaats: 16.00 uur
Tijd: Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341

U bent van harte uitgenodigd voor de perspreview van `Bestemming AMS' op de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden bij Laurien van Velzen, lvelzen@bda.amsterdam.nl, 020 552 2967.

Noord- en Zuidvleugel-presentaties en Noord/Zuiddebat op 8 juni Op 8 juni worden presentaties gegeven over de ontwikkelingen in de Noord- en Zuidvleugel van de Randstad. Zef Hemel, adjunct-directeur van de Dienst Ruimtelijke

Ordening Amsterdam, presenteert `Bestemming AMS', een verhaal over de ontwikkeling van stad en regio als metropool.

Maarten van Poelgeest (wethouder Ruimtelijke Ordening en voorzitter van het Noordvleugeloverleg) zal vervolgens in debat gaan met onder anderen Duco Stadig (voorzitter vereniging Deltametropool), Marnix Norder (wethouder Ruimtelijke Ordening Den Haag) en Joost Schrijnen (projectdirecteur structuurvisie Almere 2010-2030) o.l.v. Maarten Haijer (UvA).

U ontvangt hiervoor een aparte uitnodiging

De 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam Met als titel POWER - Producing the Contemporary City geeft de biënnale de bezoekers dit jaar stof tot nadenken over de stad van morgen. Het programma van de biënnale bestaat uit tentoonstellingen, publicaties, een internationale masterclass en een PowerLounge met lezingen, debatten, films en ontmoetingen.

Meer informatie
Voor meer informatie over `Bestemming AMS' kunt u contact opnemen met Marjolijn van Goethem, Bestuursvoorlichting gemeente Amsterdam, mgoethem@bda.amsterdam.nl, 020 552 3246 of Karen Buschman, Dienst Ruimtelijke Ordening, k.buschman@dro.amsterdam.nl, 020 552 5841.

Voor informatie over de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam kunt u contact opnemen met Rinske Brand, communicatie IABR, rbrand@iabr.nl, 010 206 0041/ 06 2884 6834.

Met vriendelijke groet,
Laurien van Velzen,
afdeling Bestuursvoorlichting

2

---- --