Gemeente Soest

Buitenschoolse opvang

Datum: 21/05/2007

Wethouder Lemmen opent bureau voor buitenschoolse opvang

Op 23 mei 2007 zal wethouder Paul Lemmen op feestelijke wijze om 17.00 uur op het gemeentehuis het bureau BSOSOEST openen. Dit in aanwezigheid van o.a. vertegenwoordigers van vier schoolbesturen, een zevental vertegenwoordigers van instellingen die bezig zijn op het terrein van Buitenschoolse Opvang en betrokken medewerkers van de gemeente.

Het bureau is opgericht vanuit een initiatief van de gezamenlijke schoolbesturen in Soest(erberg), verenigd in het Kernconvent, in samenwerking met de gemeente Soest.

Scholen kiezen overwegend voor het makelaarsmodel, waarbij scholen niet zelf de opvang regelen, maar ouders in contact brengen met de instellingen voor buitenschoolse opvang.

Het bureau bemiddelt gratis tussen ouders die een wens hebben op het terrein van de voor- of naschoolse opvang en een aantal instellingen die deze opvang verzorgen. Op deze wijze proberen de scholen zo optimaal mogelijk invulling te geven aan hun verantwoordelijkheid om een koppeling te leggen tussen de scholen en de instellingen voor BSO.

Ook de gemeente Soest is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming. Het bureau BSOSOEST krijgt via inventarisatie van vraag en aanbod natuurlijk ook zicht op de te verwachten knelpunten. Deze informatie kan voor de gemeente zeer nuttig zijn om in het kader van het jeugdbeleid ontwikkelingen te volgen en te stimuleren.

Het bureau is gevestigd op de Nijverheidsweg 13c en alleen na afspraak te bezoeken. De heer E. Weldink is daarin op de volgende wijze bereikbaar: website : www.bsosoest.nl; e-mailadres: info@bsosoest.nl en telefonisch onder nummer 0621868411.