Gemeente Leiden

Ondertekening convenant Beheer Openbare Ruimte

Op woensdag 23 mei, om 16.30 uur, ondertekent wethouder John Steegh samen met bewoners van de Oranjerie/Aloëlaan een convenant Beheer Openbare Ruimte (BOR).

Oranjerie/Aloëlaan is een milieuvriendelijk woonproject waarbij het streven naar zoveel mogelijk beperking van de milieubelasting en de gezondheidsschade door wonen in de stad voorop staat. De bebouwing en de inpassing van de bebouwing in de omgeving scheppen de voorwaarden voor een gezond verblijf en milieusparend gedrag.

Vaker convenanten met bewoners
John Steegh, wethouder Milieu, heeft al eerder twee convenanten afgesloten met de bewoners van de Kijfgracht. Ook de bewoners van het Consciëntieplein en -straat en de Boissotkade zullen binnenkort een convenant gaan ondertekenen. Daarnaast zijn er tal van burgerinitiatieven op het gebied van groen en zwerfvuil die de komende periode eveneens in een Convenant Beheer Openbare Ruimte worden vastgelegd.

Door het ondertekenen van het convenant Beheer Openbare Ruimte maken gemeente en initiatiefnemende burgers afspraken over extra beheer van die woonomgeving. Zoals bijvoorbeeld extra aandacht voor onkruidverwijdering op verharding, het opruimen van zwerfvuil of het onderhoud van een stukje groen of plantenbakken. De gemeente ondersteunt deze initiatieven met gereedschappen, etc.

U bent van harte welkom bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn.

De ondertekening vindt plaatst in de ontvangstruimte bij de Oranjerie (Oranjerie 14).



Gemeente Leiden