Gemeente Leiden

Onthulling Opmaat ouderenbank in Leiden Noord

Leiden Noord krijgt de eerste Opmaat ouderenbank van Leiden. Gerda van den Berg, wethouder Onderwijs, Welzijn en Zorg en Frank van Rooij, directeur van de Stichting RADIUS onthullen de Opmaat ouderenbank op woensdag 23 mei om 13.30 uur aan de Zijloever.

In Leiden worden komende maand vier Opmaat ouderenbanken geplaatst. Twee in Leiden Noord en twee in Leiden Zuid West. De aanleiding voor het plaatsen van de Opmaat ouderenbank zijn de Rollator Service- en Veiligheidsdagen, georganiseerd door het project Leiden Buitengewoon Veilig en Stichting RADIUS. Uit gesprekken met senioren bleek dat er sterk behoefte was aan hoge zitbanken in openbare gebieden.

De Opmaat - ouderenbank is een unieke bank voor de openbare ruimte, speciaal ontwikkeld voor ouderen. De hoge zit en degelijke armleuningen zorgen voor een optimale op- en afstap. Deze bank is tevens geschikt voor mensen die een rollator gebruiken. Door de eigen rollator in het speciale vak tussen de twee zittingen te parkeren ontstaat een comfortabele zitplek met rugsteun. De gemeente Leiden is de derde gemeente in Nederland die de Opmaat - ouderenbank plaatst.

Het plaatsen van de Opmaat ouderenbanken komt tot stand met steun van de Districtsraad Leiden Noord.