Gemeente Enschede

Woensdag 23 mei Jaarlijkse Schoolpleinfeestdag

Aanstaande woensdag wordt het weer gezellig op het schoolplein van de openbare basisschool Het Stadsveld. Vanaf 13.30 uur - 18.00 uur wordt het eerste lustrum gevierd van de Schoolpleinfeestdag. Wethouder Myra Koomen (stadsdeelwethouder West) gaat het startsein geven voor de diverse leuke activiteiten die op deze middag plaatsvinden.

Omdat dit het eerste lustrum is wordt deze dag groots gevierd met onder andere een echte draaimolen op het schoolplein, kinderen kunnen geschminkt worden, touwtje trekken of dansen op livemuziek. Bovendien zijn er op het plein volop lekkere hapjes te koop. Binnen zijn ook activiteiten: taartdobbelen, een gezellige rommelmarkt en een grote verloting.

De opbrengst van het feest wordt ingezet om de schoolpleinen van de school te verbeteren. Zo is er met de opbrengst van voorgaande schoolpleinfeestdagen al een speeltoestel aangeschaft voor het kleuterplein. Daar genieten de schoolkinderen en de kinderen uit de buurt elke dag van.

Buurt in Actie 't Elferink al goed op weg!
De projectgroep van Buurt in Actie 't Elferink bestaat uit 11 enthousiaste buurtbewoners en wordt ondersteund door de gemeente Enschede. Deze projectgroep heeft inmiddels al een aantal aanvragen goedgekeurd; een bijdrage voor een buurtfeest aan de Walnootstraat, het vernieuwen van het zwembad van Speeltuin Stadsveld en een financiële bijdrage van EUR 2.500 voor het Schoolpleinfeestdag.

Voor meer informatie over dit initiatief kunt u contact opnemen met Esther van Dijk (oudercommissie) tel. 4317173, of info@obshetstadsveld.nl
Bovendien kunt u terecht bij Marcia Schelfer (projectmedewerker Stadsdeelmanagement West) tel. 06 - 202 457 35 of Chantal Monnikhof (afdeling communicatie) tel. 053-4815139.

21 mei 2007