LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 23 mei 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Dieuwertje Blok en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Openluchtopera tegen armoede - Tijdens de Rotterdamse operadagen is de première van de wereldmuziekopera Poverty Requiem; de openluchtopera tegen wereldwijde armoede. Deze bijzondere opera wordt gezongen door 300 zangers. De opera wordt ingezet als onderdeel van de campagne 'En nu: Armoede de Wereld uit!'. Van Neil Walles, mede-organisator van de Rotterdamse operadagen, horen we meer over deze bijzondere opera.

Tussen Hemel en Aarde - In de documentaire 'Tussen Hemel en Aarde - een familiegeschiedenis uit Oezbekistan' filmen de regisseurs Frank van den Engel en Masja Novikova de oudere circusartiesten Achat en Tursun in hun dagelijks leven, en ontrafelen zij hun verweven levensloop. Openhartig spreken zij over hoe hun vriendschap onder druk kwam te staan en wat de consequenties waren voor de twee circusfamilies. Regisseur Frank van den Engel vertelt in Desmet Live over levens van de twee Oezbeekse circusfamilies.

Regimeverandering in Rotterdam - Pieter Tops beschrijft in 'Regimeverandering in Rotterdam' hoe de nieuwe aanpak in Rotterdam langzaam is doorgesijpeld naar andere gemeentebesturen, de landelijke politiek en de diverse instituten (zoals de politieacademie). Is de Rotterdamse aanpak de nieuwe manier van regeren? Is met de harde hand regeren een effectieve methode? En wat kan het huidige kabinet hier van leren, daarover praat Dieuwertje Blok met Pieter Tops.

Vaste onderdelen:

Buitenlandse correspondenten - De Zwitserse journaliste Elsbeth Gugger praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LLiNKe thema's in de actualiteit.

Huisbioloog - Kees Moeliker komt regelmatig langs in Desmet Live om als huisbioloog wetenswaardigheden en nieuwtjes uit de wereld van de natuur te bespreken. Ook neemt Kees elke keer een onwaarschijnlijk onderzoek mee.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van de roman 'Eindelijk de zee' van Thomas Verbogt, welke 24 mei verschijnt.

Live-muziek - Het live-optreden komt vandaag van Davie Lawson. De Ierse Davie Lawson woont al enige tijd in Nederland. Als hij in de hoek van een kroeg wat liedjes zingt, wordt hij gespot door Dan Tuffy van Big Low. Tuffy geeft Lawson de kans om een CD op te nemen, het resultaat is het album Konnichiwa. Een adembenemend mooi album van een jongen met een gitaar, van een volwassen songwriter.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT