Gemeente Harlingen

Informatiebijeenkomst Natura 2000-waddengebied
22-5-2007
Meer natuur, vitale natuur. Dat is de kern van het Nederlandse natuurbeleid. Een mooi landschap om met plezier in te wonen, werken en recreëren. Dit landschap is ook het leefgebied van onze 40.000 soorten dieren en planten. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) beschermt de natuur door wetgeving, zorgt dat de natuur wordt onderhouden en nieuwe natuur wordt aangelegd.

Natuur van goede kwaliteit wordt alleen bereikt als iedereen een bijdrage levert. Het ministerie van LNV geeft daarom samen met de provincies geld, advies en ruimte aan mensen en bedrijven die zich actief inzetten voor natuur en landschap.

Om de natuur in Europa als geheel te beschermen en te ontwikkelen wijzen alle Europese lidstaten zogenoemde Natura 2000-gebieden aan die samen een Europees ecologisch netwerk moeten vormen. In Nederland zullen de komende jaren in totaal 162 Natura-2000 gebieden aangewezen worden.

Van 23 mei tot en met 3 juli 2007 liggen de ontwerpbesluiten tot aanwijzing van de zeven Natura 2000-gebieden in het waddengebied ter inzage in het stadskantoor 'de Groenlandsvaarder' en kan iedereen zijn mening geven over (officieel: een zienswijze indienen op) de selectie, begrenzing en natuurdoelen in de ontwerpbesluiten. Alle ontwerpbesluiten en de achtergrondinformatie is ook te downloaden op de internetsite: www.minlnv.nl/natuurwetgeving.