Provincie Utrecht

afstandsbediening

Eembrug krijgt afstandsbediening

22-5-2007 -

Op 23 mei 2007, 05:30 uur, gaat de Eembrug van de provincie Utrecht over van bediening door een brugwachter naar een centrale afstandsbediening. De brug zal vanaf dat moment bediend worden vanuit de bedieningspost van Waternet in Weesp. De omzetting heeft geen gevolgen voor het weg- en scheepvaartverkeer.

Met de komst van nieuwe cameratechnieken en glasvezelverbindingen is het mogelijk om bruggen op afstand te bedienen. Door meerdere bruggen vanuit één centrale te bedienen, kan kostenbesparend worden gewerkt. Daarnaast biedt bediening op afstand voordelen voor de scheepvaart: de openingstijden van de verschillende bruggen kunnen beter op elkaar worden afgestemd en de stremming in de middagpauze behoort tot het verleden.

Wegverkeer
Door middel van een onderbord onder het bestaande verkeersbord wordt het wegverkeer attent gemaakt op de afstandsbediening en op het feit dat je niet op de brug of onder de slagbomen moet stilstaan.

Scheepvaartverkeer
Het scheepvaartverkeer kan om een brugopening vragen via de marifoon of de telefoon. Ook is er een drukknop aanwezig om aan de centrale bediening om een opening te vragen.
Het marifoonkanaal blijft 22. Bij de brug hangen borden met het telefoonnummer voor een brugopening.

Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer W. Jollie van de provincie Utrecht,
tel. 06-18300556.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19