Gemeente Beek


Vincentiusvereniging Beek nieuw leven ingeblazen!

De naam St.Vincentiusvereniging roept, zeker bij oudere mensen, herinneringen op aan vroeger tijden.
Wegens het ontbreken van sociale wetgeving, waren heel wat mensen of gezinnen toen aangewezen op hulp door de kerken of door instanties die met kerken gelieerd waren, zoals o.a. de Vincentiusverenigingen. Door de invoering van verbeterde sociale wetgeving, raakten de door de kerken aangestuurde charitatieve instellingen hun bestaansrecht kwijt. Zo verging het ook de Vincentiusvereniging hier in Beek.

De laatste jaren worden, met name de pastores van de kerken,geconfronteerd met schrijnende gevallen van mensen of gezinnen, die door welke oorzaak ook, erg in de problemen zijn geraakt en vaak bij de officiële instanties of de weg niet vinden of geen gehoor vinden.
Dit heeft pastoor M. Kenis er toe gebracht om de oude Vincentiusvereniging, die op papier nog bleek te bestaan, weer nieuw leven in te blazen. Hij wist een tiental mensen te bezielen om er de schouders onder te zetten. Zo heeft Beek vanaf 1 Januari jl. weer een actieve Vincentiusvereniging Beek.

De belangrijkste hulp die deze medewerkers kunnen bieden is mensen de weg te wijzen en zonodig begeleiden door het woud van officiële instanties en regels en eventueel hulp in natura regelen. De vereniging doet haar werk in uiterste discretie. Om de anonimiteit van zowel de mensen die wij helpen als ook van onze medewerkers te waarborgen, kunnen wij geen namenlijst geven, maar uitsluitend het postadres van de vereniging, t.w.
Vincentiusvereniging Beek, p/a Om de Toren 6, 6191 KZ Beek.

Natuurlijk moet de vereniging ook beschikken over middelen om haar taak te kunnen vervullen. Spreekt ons doel u aan en bent u in de gelegenheid ons financieel te steunen, dan houden wij ons ten zeerste aanbevolen. Ons banknummer is: 1049.04.763 t.n.v. Vincentiusvereniging Beek.