Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 23-05-2007

Aanrijdingen met letsel na inhaalacties

DIEVER Dinsdagavond is een echtpaar uit Zelhem van 81 en 82 jaar oud gewond geraakt bij een ongeval op de Rijksweg. De man sloeg linksaf de Groningerweg op. Achter hem reed een vrachtauto die daarom ook vaart minderde. Een achteropkomende automobilist, een 50-jarige Assenaar, haalde op dat moment de vrachtauto in en zag te laat dat daarvoor de auto van het bejaarde echtpaar reed die links af sloeg. Bij de aanrijding die volgde raakte de auto uit Zelhem op de kop in een diepe sloot. De twee inzittenden zijn met snijwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het dragen van de autogordel heeft ernstiger letsel voorkomen. (07-142700)

EEXT Dinsdagavond is een 52-jarige man uit Blijham gewond geraakt bij een ongeval op de N33. Hij haalde een rij autos in maar kon toen nauwelijks meer invoegen omdat de rij autos inmiddels bijna stil stond. Een achter hem rijdende bestelauto, die ook aan het inhalen was, raakte hem van achter. De bestuurder van deze auto, een 44-jarige man uit Gieterveen, zat in hetzelfde schuitje en kon ook nauwelijks meer invoegen. Bij deze botsing werd een derde auto geraakt. Deze werd bestuurd door een 40-jarige man uit Wedde. De man uit Gieterveen is met nekklachten naar het UMCG gebracht. (07-142725)

Politie houdt alcomobilist aan

EMMEN Dinsdagnacht controleerde de politie op de Hondsrugweg een 28-jarige automobilist uit Zwartemeer. Hij had gedronken en blies bij de ademtest ruim 1 promille. Hij kreeg na verhoor een dagvaarding mee. (07-142768)

Automobilist ziet ambulance over het hoofd

HOOGEVEEN - Dinsdagmiddag is een 24-jarige automobilist uit Hoogeveen op de Stephensonstraat in botsing gekomen met een ambulance. De ambulance was met zwaailichten en sirene onderweg naar een spoedmelding en reed daardoor op de linkerhelft van de weg. De man uit Hoogeveen week -oor wegwerkzaamheden op zijn weghelft ook naar links uit, een aanrijding was het gevolg. (07-142620)

Man met auto in de sloot

ZUIDLAREN - Een 82-jarige man uit Zuidlaren is dinsdagavond met zijn auto in de sloot beland. De man stond nabij de kantine van een voetbalclub geparkeerd. De auto van de man stond te dicht naast een andere auto en daardoor kon zijn vrouw niet kon instappen. De Zuidlaarster besloot zijn auto een stukje te verplaatsen en belandde hierdoor in de sloot naast de Randweg. Gelukkig bleef zijn auto drijven. Twee attente omstanders ontfermden zich in eerste instantie over de man. Hij is er gelukkig met de schrik vanaf gekomen. De brandweer heeft de auto uit het water getakeld, deze heeft aanzienlijke waterschade opgelopen. (07-142738)

Politie houdt man aan met rijontzegging

EMMEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 28-jarige man uit Zwartemeer aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man in een personenauto rijden, terwijl hij een rijverbod had. De man werd vervolgens aangehouden op de Dordsestraat. Omdat de agenten een alcohollucht roken, moest de man een blaastest afleggen. Hij blies 0,7 promille. De man is vervolgens overgebracht naar het bureau en is voorgeleid. (07-142774)

Politie vordert rijbewijzen in

De politie heeft dinsdag verschillende verkeerscontroles uitgevoerd in de regio.

ERM - Tijdens een snelheidscontrole op de N34 heeft de politie dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 57-jarige man uit Musselkanaal. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 152 kilometer per uur, ter plaatste is 100 toegestaan. (07-142674)

BRUNTINGE - Een 41-jarige man uit Westerbork moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 137 kilometer per uur over de Hoogeveenseweg reed. Op deze weg is een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. (07-142719)

Politie houdt man aan met ongeldig rijbewijs

NIEUW WEERDINGE - Dinsdagmiddag hebben agenten een 59-jarige man aangehouden voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. Agenten wilden de man in eerste instantie een bekeuring geven voor het rijden zonder gordel. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man sinds 1998 ongeldig was verklaard. De man kreeg voor het niet dragen van de gordel een bekeuring en voor het andere een dagvaarding. (07-142683)

Politie neemt minibike in beslag

RODEN - Agenten hebben dinsdagmiddag aan de Hagen een minibike in beslag genomen. Ze zagen een 15-jarige jongen uit Leek daarmee rijden. De bestuurder droeg geen helm en de minibike bleek ook niet verzekerd te zijn. De politie maakt proces-verbaal op. (07-142722)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.