Politie Groningen

Woensdag 23 mei 2007

Provincie Groningen, 23-05-2007

Groningen: overval op café

Een nog onbekende man heeft dinsdagnacht omstreeks 00.30 uur een café in de Grote Kruisstraat overvallen. De man kwam binnen en vroeg de vrouw achter de bar om geld. Hij bedreigde haar met een scherp voorwerp. Toen hij een buit meekreeg, vertrok hij in de richting van de Grote Rozenstraat. Daar raakte hij uit het zicht. De politie heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld. Dit leverde echter niets op. Er is op dit moment weinig bekend over de onbekende man. Wel is bekend dat het om een licht getinte man gaat. En dat hij gekleed was in donkere kleding. De politie stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets over de overval kunnen zeggen of over de identiteit van de verdachte, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: mislukte beroving

Een 51-jarige vrouw uit Hoogezand heeft aangifte gedaan van een poging beroving. Ze reed dinsdagochtend omstreeks 07.15 uur op haar snorfiets vanaf het station richting de Lodewijkstraat. Ze werd op de Onderdoor klemgereden door een onbekende snorfietser. Hij ging voor haar staan en wilde geld. Dat gaf ze niet en door haar harde praten, trok ze de aandacht van omstanders. Dat schrok de verdachte af, waarna hij er vandoor ging. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: bromfietser bekeurd

Een 18-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagavond op het Heerdenpad bekeurd. Hij reed daar, terwijl dat niet mag. Hij werd staandegehouden en toen bleek dat zijn bromfiets ook geen kentekenplaat had. Hiervoor kreeg hij ook een bekeuring. Zijn bromfiets werd meegenomen naar het bureau. Daar werd het kentekenbewijs ingevorderd. Na controle van zijn bromfiets mag de Stadjer hem weer komen halen op het politiebureau.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft dinsdagavond op de Hooghoudtstraat het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige Stadjer. Agenten hielden een snelheidscontrole, waarbij de Stadjer door de mand viel. Hij reed 130 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Hij werd staandegehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagavond op de Rijksweg in Groningen een verkeerscontrole gehouden. Zeven personen kregen een bekeuring: mobiel bellen (2x), gordel (4x), zonder noodzaak claxoneren (1x).

Oosternieland: man gewond na aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Oosternielandseweg met de Tilweg in Oosternieland is woensdagmorgen een 27-jarige automobilist uit Uithuizermeeden gewond geraakt. De man kreeg geen voorrang van een 59-jarige automobiliste uit Oosternieland. Door de aanrijding kwam de auto van de man tegen een boom tot stilstand. Hij is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: bromfietser wil er vandoor

De politie heeft woensdagmiddag een 18-jarige bromfietser uit Delfzijl voor enkele overtredingen bekeurd. Agenten zagen de Delfzijlster op de Wagenmakerij in zijn woonplaats rijden terwijl hij zijn helm niet op de juiste manier droeg. Ze wilden de man daarop aanspreken, maar hij wilde er tussen uit knijpen. Dit mislukte echter. Tijdens de controle bleek de man ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De bromfietser verklaarde geen zin te hebben in een bekeuring en wilde er daarom vandoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: motorrijder te snel in bebouwde kom

De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs van een 22-jarige motorrijder uit Winschoten in beslag genomen. De beginnend bestuurder reed 102 km/u op de Spoorhavenweg in Veendam. Hier is 50 km/u toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Winschoter. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.

Nieuwe Pekela: hennepkwekerij ontdekt

De politie heeft zaterdagavond in de Berkenlaan in Nieuwe Pekela een hennepkwekerij ontmanteld. In een woning werden 326 plantjes aangetroffen. De politie ontdekte de kwekerij nadat omwonenden hadden geklaagd over wateroverlast. In de doucheruimte bleek een grote waterton over te stromen. De plantjes en overig materiaal dat werd gebruikt voor de kwekerij zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Kielerbocht: aantal geregistreerde voertuigen: 735, aantal overtredingen: 166, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur (motorrijder), maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2845, aantal overtredingen: 158, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 495, aantal overtredingen: 94, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Semsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 846, aantal overtredingen: 154, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 472, aantal overtredingen: 129, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.