Persberichten 23/05 ochtend

regio, 23-05-2007

Noordwijkerhout Politie vordert rijbewijs in De politie heeft op woensdag 23 mei van een 40 jarige automobilist uit Leiden het rijbewijs ingevorderd. Bij een controle rond 01.50 uur op de Herenweg stelde agenten drankgebruik vast. Een ademanalyse gaf een uitslag van 900 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Reden voor de agenten om het rijbewijs van de man in te vorderen en proces-verbaal op te maken.

Sassenheim Sigaretten bij inbraak gestolen De politie doet onderzoek naar de inbraak in een benzinestation aan de Rijksweg A44. De inbraak vond woensdag 23 mei rond 05.25 uur plaats. Uit het station werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en een nog onbekend bedrag aan geld gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiden Aanhouding voor bedreiging en mishandeling De politie heeft dinsdagavond 22 mei een 51 jarige man uit Leiden aangehouden. De man veroorzaakte als enige tijd overlast aan zijn onderbuurvrouw en andere buurtbewoners. Zo meldde de 30 jarige vrouw de politie dat ze al enige tijd door hem werd lastig gevallen, gestalkt en ook bedreigd. Zo dreigde hij haar woning in brand te steken. Gisteravond greep hij de vrouw bij de keer en gaf haar een klap in het gezicht. Op dat moment was de vrouw buiten bezig de haag te snoeien. De gealarmeerde politie hield de man in en heeft hem voor het verdere onderzoek ingesloten.

Boskoop Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Babsloot. De inbraak vond plaats op dinsdag 22 mei vermoedelijk tussen 10.00 en 11.00 uur. Om binnen te komen werd een ruit van de woning vernield. Uit de woning is muntgeld en een laptop meegenomen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Diefstal uit woning De politie doet onderzoek naar de diefstal van spelcomputers, sieraden en geld uit een woning aan het Papaverveld. Dit gebeurde dinsdag 22 mei tussen 14.25 en 17.30 uur. Vermoedelijk verschafte een niet afgesloten achterdeur de inbreker de toegang tot de woning. De politie waarschuwt om altijd deuren en ramen goed af te sluiten als men de woning verlaat, tijdens de nachtelijke uren en als men geen zicht heeft op ruimten die van buitenaf eenvoudig te bereiken zijn.

Gouda Aanhouding voor mishandeling en vernieling De politie heeft dinsdagmiddag 22 mei een 19 jarige man uit Delft aangehouden nadat deze een ruit en een deur van een woning van zijn relatie had ingetrapt en de 24 jarige vrouw had geslagen en geschopt. De politie ging terplaatse nadat er een melding was binnengekomen dat de twee ruzie hadden waarbij het er niet zachtzinnig aan toe ging. Vermoedelijk staat deze mishandeling van de vrouw niet op zich. De politie onderzoekt dit en hanteert daarbij het protocol huiselijk geweld. Daarbij is de aangifte van het slachtoffer niet nodig en kan de verdachte ambtshalve worden vervolgd. Hij wordt dan ook donderdag 24 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Haastrecht/Stolwijk Fiets en bromfietsdief aangehouden De politie heeft dinsdag 22 mei rond 18.00 uur op de Bilwijkerweg in Haastrecht een 26 jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij reed daar op een bromfiets die door hem was gestolen uit een tuin bij een woning aan de Rietgors in Stolwijk. De eigenaar zag dat vanuit de woning gebeuren en belde de politie. Op de Bilwijkerweg werd de verdachte op zijn gestolen bromfiets klemgereden en aangehouden. De verdachte vertelde dat hij in Stolwijk bij een kantoor ook een damesfiets had gestolen maar deze had neergezet aan de Bilwijkerweg toen hij het betere vervoermiddel zag. De politie heeft de damesfiets opgehaald en hoopt vandaag achter de eigenaresse van de fiets te komen. De verdachte is na zijn bekennende verklaring gisteravond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.