Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Uitbreiding brede scholen in ZuiderAmstel

De komende jaren zal het aantal brede scholen in stadsdeel ZuiderAmstel toenemen. Het stadsdeel gaat hier samen met scholen, maatschappelijke instellingen en kinderopvangorganisaties aan werken. Het dagelijks bestuur ziet de brede school als een goed middel voor kinderen om zich te ontwikkelen op het gebied van sport, cultuur, natuur en techniek.

Een brede school is een basisschool die naast scholing ook opvang en sociale activiteiten verzorgt. De afgelopen jaren heeft het stadsdeel zich gericht op het concept brede school. Dit heeft er toe geleid dat op dit moment een aantal scholen een begin heeft gemaakt met het brede schoolconcept.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle basisscholen in ZuiderAmstel brede scholen worden. Om dit te bewerkstelligen gaan scholen, ouders, welzijnsinstellingen, sportverenigingen en kinderopvangorganisaties samenwerken om opvang en naschoolse activiteiten te realiseren.

Verplichte kinderopvang
Vanaf 1 augustus 2007 zijn basisscholen volgens de wet verplicht kinderopvang te organiseren van 07.30 uur tot 18.30 uur. Het stadsdeel streeft ernaar dat de meeste scholen tijdens deze bestuursperiode tot en met 2010 in ieder geval een eerste stap hebben gemaakt richting de vorming van een brede school.