Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Groot onderhoud in het De Mirandabad

Het dagelijks bestuur van stadsdeel ZuiderAmstel heeft besloten het De Mirandabad de komende tien jaren in fasen op te knappen. Een aantal onderdelen van het bad is aan vervanging toe omdat economisch of technisch onderhoud ofwel strengere (milieu-) eisen daartoe aanleiding geven. Voor een beter en veilig bad investeert het stadsdeel EUR 6.230.000. Portefeuillehouder Henk Boes is tevreden: "eerder dit jaar werd de garderobe al vernieuwd. Door deze belangrijke investering kan het bad weer jaren vooruit."

De financiële middelen worden gestoken in groot en klein onderhoud in en rondom het zwembad. Daarnaast zullen onderdelen opgeknapt moeten worden zoals het 50-meterbad, het pierenbadje op het buitenterrein, de attractie `de brug' in het recreatiebad en de stoom- en kruidenbaden in de Turkse tuin. Bovendien worden digitale beveiligingscamera's bij de balie en op het buitenterrein geplaatst en komt er een brandmeldinstallatie.

Planning
De stadsdeelraad moet nog met de plannen instemmen. Zodra de deelraad in juni het krediet beschikbaar stelt, zal de uitvoering zo snel mogelijk starten. De start wordt gemaakt in de winter met de restauratie van het 50-meter buitenbad. Daarop volgen de restauratie van attractie `de brug' en het installeren van de brandmelder en de digitale camera's. Vanaf 2008 komt de rest van het onderhoud aan bod.