Politie Haaglanden

Persberichten 23 mei

Haaglanden, 23-05-2007

Steekpartij met letsel
Den Haag - Na een melding over een steekpartij trof de politie op woensdag 23 mei rond 05.30 uur twee personen in de Bussumsestraat aan met steekwonden. Een van hen had een steekwond op de schouder, de ander had een steekwond op de rug. Beide personen, mannen uit Den Haag, zijn aangehouden en overgebracht naar een ziekenhuis. Ter plaatse werden ook twee messen aangetroffen. De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van de steekpartij.

Hennepkwekerijen aangetroffen
Den Haag - Na een melding over wateroverlast namen politie en brandweer op dinsdag 22 mei rond 22.15 uur poolshoogte bij een pand aan de Oudemansstraat. De brandweer ontdekte een hennepkwekerij in twee ruimtes. De planten worden vernietigd en de verhuurder van het perceel, een 47-jarige Haagse, wordt verhoord. Eveneens wegens wateroverlast controleerde de politie op dinsdag 22 mei rond 14.15 uur een perceel aan de Lunterenstraat. Ook hier werd een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld. Op het Randveen werden surveillerende agenten op dinsdag 22 mei rond 15.00 uur aangesproken door een bewoner die meldde dat er in de straat een hennepkwekerij zou zijn. De politie trof negentig hennepplanten aan in de woning. De bewoner van de woning, een 27-jarige Hagenaar, is aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Magere vangst
Den Haag - Een snelheidscontrole met de lasergun op de Benoordenhoutseweg leverde dinsdag 22 mei maar weinig resultaat op. De politie controleerde van 7.15 uur tot 12.30 uur de snelheid van 325 passanten. Maar liefst 322 van hen hielden zich netjes aan de toegestane snelheid. Drie reden er te hard en kunnen een bekeuring verwachten.

Kom van dat dak af
Den Haag - Na een melding troffen politieagenten dinsdag 22 mei om 17.00 uur een man aan op het dak van zwembad De Blinkert aan de Seinpoststraat. De man had blijkbaar te veel gedronken en was uit baldadigheid op het dak gaan zitten. Hij deed nog een poging zich te verstoppen in de dakgoot, maar werd uiteindelijk door de politie aangehouden.

Lastige klant werkt niet mee
Den Haag - Een 22-jarige vrouw die veel te hard reed, is 23 mei om 4.30 uur aangehouden. Surveillanten zagen haar om 4.15 uur met meer dan 100 km/u de Westduinweg oprijden. Toen zij staande werd gehouden, ontkende zij zo hard te hebben gereden. Ook haar drie passagiers gingen zich met de zaak bemoeien. De bestuurder weigerde haar adresgegevens op te geven, waarop zij werd aangehouden. Vervolgens klemde zij zich aan de bestuurdersstoel vast en weigerde mee te gaan. Uiteindelijk gaf zij haar verzet op en werd meegenomen naar het politiebureau. Ze kan diverse processen-verbaal verwachten.

Brandstichter opgepakt
Den Haag - De politie hield dinsdag 22 mei rond 21.40 uur een 12-jarige jongen uit Den Haag aan. In gezelschap van een 15-jarige Haagse vriend, stak de jonge verdachte een prullenbak in de Tivolistraat in brand. Nadat getuigen een goed signalement van de jongens gaven, konden de agenten de 12-jarige aanhouden. Hij bekende de brandstichting en kreeg een proces-verbaal.

Politie arresteert auto-inbrekers
Den Haag - Een getuige zag dinsdag 22 mei rond 14.00 uur twee 17-jarige jongens uit Den Haag een auto-inbraak plegen op de Nassaulaan. De jongens verbraken een ruit van de auto en stalen onder andere een handtas. Vervolgens fietsten zij weg in de richting van de Mauritskade. Politieagenten hielden de jongens in de omgeving aan.

Met een kruisboog over straat
Den Haag - Politieagenten hielden dinsdag 22 mei rond 12.30 uur twee jongens van 16 en 17 jaar uit Den Haag aan, omdat zij op het Binnendoor liepen met kruisbogen. Dit is verboden wapenbezit, dus de kruisbogen zijn in beslag genomen en de verdachten kregen een proces-verbaal. Zij verklaarden de bogen eerder bij een dumpzaak te hebben gekocht.

Hamer en wapenstok in auto
Den Haag - De politie controleerde woensdagochtend rond 04.00 uur een auto op de Herman Costerstraat. De APK van de auto was verlopen en tijdens de controle zagen de agenten een hamer en een wapenstok in het voertuig liggen. Hierop is de 38-jarige bestuurder uit Den Haag aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor de wapens en een bekeuring voor de verlopen APK.

Aangehouden na rijden onder invloed
Leidschendam-Voorburg Een 36-jarige man uit Leidschendam werd vannacht woensdag 23 mei om 01.25 uur met zijn auto gecontroleerd op de Parkweg. De bestuurder moest een blaastest afleggen en is hierna aangehouden en naar een politiebureau vervoerd. Aan dit bureau moest de man wederom een blaastest afleggen en blies hij 455 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Ook bleek dat de man reed met een ontzegging om een voertuig te besturen. Van beide zaken werd proces-verbaal opgemakt.

Jeugdige dief aangehouden
Leidschendam - Een 13-jarige Leidschendammer was op zondag 13 mei omstreeks 17.30 uur op een schoolplein aan het Leenkamp doelwit van een straatrover. De dader gaf de jongen meerdere klappen in een poging zijn mobiele telefoon af te pakken. Hoewel de 13-jarige zijn GSM liet vallen, lukte het hem het toestel weer op te rapen en weg te rennen. De politie hield dinsdag 22 mei omstreeks 07.30 uur in Zoetermeer een 16-jarige verdachte aan op verdenking van deze straatroof. De jongen heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zonder autogordel, 60 dagen cel
Voorburg - Een politiebiker greep direct in, toen hij op dinsdag 22 mei omstreeks 16.15 uur op de Koningin Julianalaan een automobilist zonder autogordel achter het stuur zag zitten. Hij gaf de 63-jarige Zoetermeerder een stopteken en gaf hem een bekeuring, waarna bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 60 dagen moest ondergaan. De Zoetermeerder werd ingesloten in een politiecel in afwachting van zijn overbrenging naar een huis van bewaring.

Mishandeling
Voorburg - Een 20-jarige bewoner van de Holwerdalaan was op dinsdag 22 mei omstreeks 11.15 uur het gedrag van een 39-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zat. De man viel de buurtbewoners in een portiek lastig door bij de diverse woningen continu aan te bellen. Toen de 20-jarige daar een opmerking over maakte kreeg hij enkele rake klappen van de 39-jarige man. De ingeschakelde politie wist de geweldpleger korte tijd later aan te houden. De man werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Defect achterlicht met grote gevolgen
Rijswijk Politieagenten zagen dinsdag 22 mei om 22.00 uur over de Rotterdamseweg een automobilist rijden. De agenten zagen dat de man zijn achterlichten het niet deden en spraken hem daarover aan. Al snel bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 395 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Tevens bleek dat het rijbewijs van de man al in 1997 ongeldig was verklaard. De man kreeg een proces-verbaal.

Gordelcontrole Westland
Westland / s Gravenzande De politie controleerde dinsdag 22 mei tussen 13.00 en 16.00 uur op de Koningin Julianaweg het autoverkeer op het gebruik van de autogordel. Van de 275 gepasseerde automobilisten droegen er negentien geen autogordel. Zij kregen een proces-verbaal. Politie Haaglanden controleert regelmatig op het dragen van de autogordel, omdat de gordel levensreddend en letselbesparend werkt bij een ongeval. De overlevingskans bij een verkeersongeval is bijna vijftig procent hoger als de autogordel gedragen wordt.

Fietshelm voorkomt erger
Midden-Delfland (t Woudt) Dankzij zijn fietshelm liep een ongeval op het fietspad bij het dorpje T Woudt op dinsdag 22 mei toch nog goed af. Een 58-jarige Rijswijker kwam tijdens een tourtochtje met zijn racefiets ongelukkig ten val en viel op zijn hoofd. Zijn fietshelm brak echter de val. Het slachtoffer werd met enkele schaafwonden vervoerd naar een ziekenhuis. Hoewel een fietshelm niet verplicht is adviseert Politie Haaglanden deze wel te dragen. Het dragen van een fietshelm kan bij een val levensreddend zijn, zo bleek hier maar weer eens.

Jongen aangehouden na mishandeling
Naaldwijk De politie hield dinsdag 22 mei een 16-jarige jongen uit Monster aan. De jongen wordt er van verdacht op maandag 21 mei een 15-jarige jongen uit Hoek van Holland ernstig te hebben mishandeld. Hij schopte nabij de Hoge Woerd de jongen zo hard in het kruis dat deze na controle in het ziekenhuis direct geopereerd moest worden. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Automobilist veroorzaakt aanrijding
Delft Politieagenten kregen dinsdag 22 mei om 12.30 uur een melding van een aanrijding op de Oude IJsbaan. Ter plaatse bleek dat een onbekende bestuurder twee geparkeerde autos had geramd en direct hierna was doorgereden. Zij stelden een onderzoek in en troffen korte tijd later het voertuig leeg aan op de Bieslandsekade. De politie onderzoekt wie er in het voertuig heeft gereden. Het voertuig werd in beslag genomen.

Broers in de cel
Delft - De politie controleerde dinsdag 22 mei rond 22.00 uur een 18-jarige scooterbestuurder uit Delft op de Krakeekpolderweg. De bestuurder reageerde gelijk heel agressief en wilde niet meewerken aan de controle. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de verdachte en namen hem mee naar het politiebureau. Hier bedreigde en beledigde hij meerdere malen de politie en weigerde hij een alcoholtest. De agenten sloten hem in voor nader verhoor. Een 32-jarige broer van de verdachte kwam rond 23.00 uur aan het politiebureau om verhaal te halen. Hij gedroeg zich erg vervelend en weigerde het bureau te verlaten. Hierop werd ook hij ingesloten.

Hennepkwekerij aangetroffen
Zoetermeer - Bij een controle samen met de belastingdienst troffen politieagenten op 22 mei om 11.00 uur op het Alferbos een kleine hennepkwekerij aan. De politie ontmantelde de kwekerij en nam de negen plantjes, lampen en andere attributen in beslag. De politie onderzoekt de zaak verder.

Diefstal van koper, politie zoekt getuigen
Zoetermeer Dieven namen de afgelopen week ongeveer 280 meter koperdraad zij van het dak van een flatgebouw aan de Griekenlandlaan. Op het dak knipten men de gehele bliksemafleiding los en nam het koperdraad met een doorsnee van één centimeter en een gewicht van driehonderd kilo weg. Heeft u iets gezien of weet u iets af van deze zaak belt u dan met de politie in Zoetermeer via 0900-8844 of Meldt Misdaad Anoniem 0900-7000.

Gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 35-jarige man uit Zoetermeer raakte 22 mei om 11.00 uur gewond toen hij met zijn voertuig op de Dijkmanschans achteruit reed en tegen een ander voertuig over het hoofd zag. De bestuurder van het andere voertuig, een 46-jarige man uit Schiedam kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer klaagde over pijn in de borst en is vervoerd naar een ziekenhuis. Ook de Schiedammer is later met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.