Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060715320

Vragen van het lid Slob (ChristenUnie) aan staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma, over het overdragen van middelen aan scholen bij faillissement van een schoolbegeleidingsdienst. (Ingezonden 21 mei 2007)


1
Bent u bekend met de faillietverklaring van de onderwijsbegeleidingsdienst Kobalt op 3 april jl.?


2
Zijn u meer gevallen bekend van schoolbegeleidingsdiensten die door de invoering van de gedeeltelijke vraagfinanciering in de problemen zijn gekomen?


3
Wat gebeurt er met de 50%- middelen voor schoolbegeleiding die in het kader van de overgangsregeling vraagfinanciering schoolbegeleidingsdiensten van 1 augustus 2006 tot 1 januari 2008 rechtstreeks aan Kobalt werden verstrekt?


4
Acht u het wenselijk dat een nieuwe derde marktpartij zonder ervaring of certificering als schoolbegeleidingsdienst, deze middelen overneemt, terwijl de bedoeling van de overgangsregeling was om deze middelen uiteindelijk per 1 januari 2008 aan de scholen zelf te verstrekken? Zo neen, bent u bereid deze overname te voorkomen en bent u bereid om de middelen die bestemd waren voor Kobalt, rechtstreeks aan de betrokken scholen te verstrekken? Zo neen, waarom niet?


5
Klopt het dat de gelden die Kobalt ontving voor het Onderwijs Zieke Leerlingen (OZL) bevroren zijn sinds 1 januari 2007? Op welke wijze wordt de begeleiding die vanuit Kobalt werd gegeven aan de zieke leerlingen, gewaarborgd?


6
Bent u bereid er voor te zorgen dat de begeleiding van de zieke leerlingen gecontinueerd wordt door de middelen over te hevelen naar andere schoolbegeleidingsdiensten in de regio? Zo neen, waarom niet?