Politie Hollands Midden

Datum: 23 mei 2007

--- Toevoeging persbericht ---

Aangifte op afspraak mogelijk voor zowel inwoners van Nederlek als omringende dorpskernen

Het is zowel voor de inwoners van Nederlek als voor de inwoners van de omringende dorpskernen mogelijk om een afspraak te maken voor het doen van aangifte op het politiebureau Lekkerkerk.

Het is de politie bekend dat inwoners van bijvoorbeeld Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak en Berkenwoude ook gebruik maken van het bureau Lekkerkerk om aangifte te doen. De inwoners uit de omringende dorpskernen kunnen ondanks de nieuwe manier van werken, aangifte op afspraak, van deze servicegebruik maken en aangifte doen op politiebureau Lekkerkerk.

Nederlek Aangifte op afspraak De politie van Nederlek is op een nieuwe manier bereikbaar voor haar inwoners. Het is per 1 juni mogelijk om een afspraak te maken via 0900-8844 met de politie van Nederlek voor het doen van aangifte. Op deze manier hoeft het politiebureau van Lekkerkerk niet onnodig bemand te worden, waardoor deze uren besteed kunnen worden aan gericht toezicht en de aanpak van lokale problemen. Na het maken van een afspraak kan er op de afgesproken tijd aangifte worden gedaan in het politiebureau van Lekkerkerk.

Hoe gaat het in z'n werk? U belt naar 0900-8844 en maakt een afspraak op een dag en tijd wat zowel u als de politie goed uitkomt. De collega's aan de telefoon hebben zicht op de agenda van het politiebureau zodat zij u snel kunnen helpen. U kunt bij aankomst aan het bureau zo snel mogelijk geholpen worden, u hoeft niet lang te wachten, waardoor u tijd bespaart.

Zonder een afspraak te maken kunnen inwoners van Nederlek overigens ook terecht op het politiebureau van Schoonhoven aan de G.J. van Heuven Goedhartweg (maandag t/m donderdag 09:00-17:00 uur en vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur).

Aangifte op uw manier Inmiddels biedt de politie een breed scala voor het doen van aangifte: . Aangifte via Internet (www.politie.nl) . Telefonische aangifte via 0900-8844 . Aan de balie van een politiebureau . Op het politiebureau na telefonische afspraak

Internetaangifte en telefonische aangifte U kunt ook aangifte doen via internet en via de telefoon. Echter u kunt niet voor elk strafbaar feit op deze manier aangifte doen. Dit geldt alleen voor eenvoudige feiten waarbij er geen dader bekend is (voor meer informatie zie www.politie.nl). Is er wel een dader bekend, dan dient er op het politiebureau aangifte gedaan te worden.

Contact opnemen met de wijkagent De wijkagent A. van Meijeren, houdt wekelijks elke donderdag van 10.00 uur tot 11.30 spreekuur in Krimpen aan de Lek (wooncentrum Dertienhuizen) en diezelfde dag in Lekkerkerk in het politiebureau van Lekkerkerk 13.00-15.00 uur. Via 0900-8844 is dhr. van Meijeren te bereiken.

Uw aangifte is belangrijk, vandaar dat er steeds meer mogelijkheden komen om aangifte te doen.

--- noot voor de redactie/