Staatssecretaris Van Bijsterveldt ontvangt rapport stagetekort

23.05.2007 / 10:52 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nicis institute

Nicis institute

DEN HAAG, 23 mei . Honderdduizenden jongeren gaan jaarlijks op stage of volgen een leerwerktraject. Door een groeiend tekort aan stage- en leerwerkplekken dreigt een deel van de jongeren een essentieel onderdeel van de opleiding mis te lopen. In opdracht van de vier grote steden onderzocht het Nicis Institute welke rol gemeenten kunnen spelen om dit probleem op te lossen en in de toekomst voldoende stageplekken te garanderen. Op dinsdag 29 mei overhandigt Wim Hafkamp, wetenschappelijk directeur van het Nicis Institute het onderzoeksrapport .Stad & Stages. aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW tijdens een persconferentie in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd de overhandiging bij te wonen.

De G4-steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) investeren jaarlijks reeds vele miljoenen euro.s in het verbeteren van de stagemarkt in hun gemeenten. Het rapport brengt in kaart welke knelpunten daarbij ontstaan. Daarnaast zet .Stad en Stages. op een rij welke rollen gemeenten kunnen spelen op de gemeentelijke stagemarkt en hoe de steden deze effectiever kunnen invullen. Het rapport geeft steden acht concrete aanbevelingen om de stagemarkt optimaal te laten verlopen.

... Programma perspresentatie .Stad en Stages. 29 mei, Nieuwspoort, Den Haag ...

12.00 uur rapport + inhoudelijk persbericht verkrijgbaar voor pers 12.15 uur welkom door Wim Hafkamp, wetenschappelijk directeur Nicis Institute 12.20 uur presentatie onderzoeksresultaten door onderzoekers Kees Meijer & Jos Frietman
12.25 uur overhandiging onderzoeksrapport .Stad & Stage. 12.30 uur reactie staatssecretaris Marja van Bijsterveldt op de onderzoeksresultaten/aanbevelingen
12.35 uur gelegenheid tot het stellen van vragen
12.50 uur einde perspresentatie

Na afloop van de perspresentatie is er een eenvoudige lunch beschikbaar. Het rapport .Stad en Stages. is vanaf 13.00 uur digitaal beschikbaar via www.nicis.nl.

//// Einde persuitnodiging ////


Noot voor de redactie /