Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 23-05-2007

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 mei een man aangehouden omdat hij vernielingen had gepleegd.

Tijdens de surveillance hoorden agenten ter hoogte van de Baden-Powellweg een hard geluid. Het leek of er stijgerdelen werden gegooid. In de omgeving troffen zij een 36-jarige man uit Utrecht aan. De agenten spraken getuigen in de buurt die aangaven dat de man zojuist een vernieling had gepleegd ter hoogte van de Helling. De man had onder andere een plaat van een gebouw getrokken en met een baksteen tegen het gebouw gegooid. De Utrechter werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij zich niet kon legitimeren en hij een groot mes in zijn zak had. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Diefstal uit auto

UTRECHT In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 mei heeft de politie een jongen aangehouden voor het plegen van een diefstal uit een auto.

Rond 02.35 uur kreeg de politie een melding dat getuigen een man een inbraak in auto aan de Jan van de Doemstraat hadden zien plegen. Aan de hand van een goed signalement en een rijrichting zagen agenten de verdachte op het fietspad aan de Van Brammendreef rijden. Bij het zien van de politie ging de verdachte er als een haas vandoor in de richting van de Vader Rijndreef. Na een korte achtervolging gooide de verdachte zijn fiets neer en ging er lopend verder.

Bij het Vader Rijndreef klom de jongen over een hek en renden richting de Camera Obscuradreef. Op een gegeven moment waren de agenten de jongen kwijt, maar bestond het vermoeden dat hij zich schuil hield in één van de tuinen. Een politiehond werd ingezet en al snel had de hond de 16-jarige dief uit Utrecht gevonden en kon hij worden aangehouden.

Bij de Utrechter werd een aantal spullen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig waren uit de opengebroken auto.

Verkeerscontroles

UTRECHT Op de Brailledreef, Oudenoord, Zamenhofdreef en Loevehoutsedijk heeft de politie dinsdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.30 en 16.30 uur werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet hebben van een geldige APK, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, ondeugdelijke remmen en diverse verkeersovertredingen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkel diefstal.

Omstreeks 13.30 uur zag personeel van de winkel dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de man kleding wilde wegnemen zonder deze eerst af te rekenen. De 32-jarige man (woonplaats onbekend) werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Uit onderzoek bleek dat tussen de aangetroffen kleding ook kleding zat vanuit een andere winkel. De man werd voor verhoor ingesloten.

Politie pakt direct door en verricht drie aanhoudingen

UTRECHT Op maandagmiddag 21 mei is een vrouw mishandeld op de Jupiterstraat door drie personen. De politie heeft de drie minderjarige verdachten aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 16.30 uur de melding dat een vrouw in elkaar geslagen zou zijn door jeugd uit de buurt. Ter plekke bleek dat de vrouw zondag in een uitzending van RTV Utrecht het een en ander had verteld over de buurt waarin zij woonachtig is. De drie personen vroegen aan haar waar ze mee bezig was. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de vrouw werd geslagen en geschopt.

De drie verdachten, een 12, een 13-jarige Utrechter en een 14-jarige Utrechtse, zijn met toestemming van de Officier, dinsdag buiten heterdaad aangehouden terzake mishandeling. De 12-jarige verdachte werd op school aangehouden en de andere twee konden thuis worden aangehouden. Allen werden overgebracht naar het politiebureau Tolsteeg voor verhoor. De ouders zijn in kennis gesteld. De 13-jarige is in verzekering gesteld en zit nog vast. Tegen de andere twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.