Provincie Groningen

2007 Stichting Wonderboom wint Tine Clevering-Meijer Prijs 2007 23 mei 2007

Op maandag 21 mei heeft Jeugdtheaterschool Stichting Wonderboom de Tine Clevering-Meijer Prijs 2007 ontvangen van commissaris van de koningin Hans Alders. Ze hebben gewonnen met de vijftien minuten durende voorstelling `Demo Game Over'.

Jongeren van jeugdtheaterschool Wonderboom met de Tine Clevering-Meijer Prijs 2007

De jury over de voorstelling: "Wonderboom combineert een mooi toneelbeeld met een bijzondere en eigenzinnige vormgeving met een magische weerklank. De voorstelling is subtiel uitgelicht en er is goede muziek bij gekozen. De jongeren hebben er zichtbaar plezier in om zich in deze magische werkelijkheid te bewegen. Daarmee houden ze ook de zaal in hun ban." Ze besluiten hun betoog met de lovende woorden: "Er is gewoon goed gespeeld."

De tweede plaats is voor Jeugdtheaterschool Groningen met `Veel van alles'. De jury over deze voorstelling: "Verbluffend spel met aanstekelijke humor". Op de derde plaats is geëindigd Iovivat uit Garnwerd met `Mag ik de afstandsbediening?'. De mening van de jury: "Boeiende voorstelling met echt spelers-toneel."

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen stelt eenmaal per jaar de prijs beschikbaar aan beoefenaars van amateur-kunst in de provincie Groningen. Dit jaar is er gekozen voor de categorie jeugdtheater onder het motto "wie de jeugd heeft, heeft de toekomst". De prijs bestaat uit een geldbedrag van EUR 2500,- en een beeldje gemaakt door kunstenaar Eddie Roos.

23 mei 2007