Gemeente Bussum

Heidezicht

Speeltuin wordt in ere hersteld

Ik heb daar vroeger als kind nog gespeeld. Leuk dat het nu eindelijk weer opgeknapt gaat worden. Deze reactie hoort de gemeente regelmatig en we zijn dan ook blij u te kunnen melden dat we het besluit om van Heidezicht een speeltuin met kleinschalige horeca te maken, nu gaan uitvoeren.

Wat gaan we doen?

De aanpak van Heidezicht is geen opzichzelfstaand project, maar wordt in het licht van de Landschapsvisie Bussumse Zuidrand bekeken. Op de korte termijn concentreren wij ons op het eerste onderdeel van de ontwikkeling van de Groene Long, namelijk Heidezicht en omgeving.

Bij de inspraak die al in 2005 is gehouden, is er door de insprekers met name aandacht gevraagd voor het behoud van rust en groen in het gebied. Bij de inrichting van het gebied wordt hier rekening mee gehouden, ook al levert een speeltuin natuurlijk altijd kindergeluiden en verkeersbewegingen op. Daarnaast is er gevraagd maatregelen te treffen om het hardrijden en het sluipverkeer op de Plantsoenweg tegen te gaan. Ook dit verzoek wordt bij de planvorming meegenomen.

Stilte is voorbij

Wij beseffen dat het over dit onderwerp een tijd lang stil is geweest en dat u wellicht veel vragen heeft. Omwonenden ontvangen regelmatig een nieuwsbrief, waarvan u de belangrijkste items ook hier op De Gemeentepagina zal kunnen lezen. Ook plaatsen we de nieuwsbrief op onze website www.bussum.nl.

Klankbordgroep

Wij willen met een klankbordgroep van vertegenwoordigers uit de buurt en verschillende belangengroepen van gedachten wisselen over de planinvulling. Daarna neemt de gemeente hierover een besluit. In verband met de werkbaarheid zal de groep uit maximaal 10 personen bestaan. Over de selectie van mensen voor de klankbordgroep, hoort u binnenkort meer.

Voorwerk

Vanaf 1 mei wordt het terrein opgeruimd: het gebouw, speeltoestellen, hekwerk en andere opstallen worden verwijderd. Daarna vinden verschillende onderzoeken plaats; onder andere een groeninventarisatie en terreinopmeting. De manier van de exploitatie van de speeltuin wordt bepaald en er wordt een architectenbureau voor de terreininrichting geselecteerd. Dit gebeurt allemaal nog vóór de zomervakantie.

Ontwerpproces

Na de zomervakantie 2007 begint het ontwerpproces, waarbij de klankbordgroep haar bijdrage kan leveren. Daarna vindt de inspraak over het concept voorontwerp en het concept definitief ontwerp plaats. De aankondiging hiervan kunt u vinden in de nieuwsbrieven, op de gemeentelijke website en op deze pagina. De conceptplannen zullen ook beoordeeld worden door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit en zo nodig door de raadscommissies. Het college van burgemeester en wethouders neemt vóór de zomervakantie 2008 een besluit over het definitieve ontwerp.

Aanleg

Na de zomervakantie van 2008 vindt de daadwerkelijke aanleg van de speeltuin en omgeving plaats. In november 2008 zal alles klaar zijn.

Informatie

Voor meer informatie over de ontwikkeling van de Groene Long, of als u zich op wilt geven voor de klankbordgroep, kunt u contact opnemen met mevrouw P. Rusman van de afdeling Wijkbeheer, tel. 692 88 37 of p.rusman@bussum.nl.