Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 23-05-2007

Te veel op

IJSSELSTEIN Aan het begin van de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 mei had een automobilist te veel gedronken.

Rond 00.10 uur werd een 71-jarige automobilist uit Utrecht op de Weg der Verenigde Naties gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 285 ug/l, terwijl de wettelijke grens 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Dubbele snelheid

NIEUWEGEIN Bij een snelheidscontrole op de Wierselaan bleek dat één automobilist meer dan de dubbele toegestane snelheid reed: 61 km/u in plaats van 30 km/u.

De controle vond van 19.15 uur tot 21.15 uur plaats. In die twee uur werd de snelheid van 455 voertuigen vastgelegd, 122 (27 %) daarvan reden harder dan de toegestane 30 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Bromfietser gewond

VIANEN Op dinsdag 22 mei raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.40 uur reed een 59-jarige automobilist uit Vianen over het Slijk, komende uit de richting van de Bentz Berg. Op de kruising met de Grondmolen verleende een 16-jarige bromfietser uit Vianen geen voorrang aan de automobilist, met een aanrijding tot gevolg.

De jongen schoof enkele tientallen meters met zijn scooter door en raakte gewond. Na de aanrijding week de automobilist uit, raakte een dwangpijlbord, die op de auto van een 43-jarige Vianees terecht kwam. De jongen werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. Hij mocht na onderzoek in de loop van de avond het ziekenhuis verlaten.

Gewelddadige winkeldief

NIEUWEGEIN Op dinsdag 22 mei werd een winkeldief betrapt. Hij verzette zich en ging ervandoor.

Rond 16.30 uur zag het personeel van een winkel aan de Veldwade dat een man langs de kassa liep en een apparaat niet afrekende. Twee personeelsleden hielden de verdachte, een 42-jarige man uit Utrecht, aan. Hij reageerde verbaal zeer agressief, probeerde hen te slaan, duwde hen opzij en ging ervandoor. Hij sprong in een auto en reed weg.

Aan de hand van het kenteken stelden agenten een onderzoek in. Bij de woning van de tenaamgestelde werd niemand aangetroffen. Later op de avond bleek de verdachte wel thuis te zijn. Hij werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal met geweld.

Dodelijk ongeval

VIANEN Een 62-jarige vrouw uit Vianen kwam op dinsdag 22 mei om het leven bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 13.15 uur reed een 21-jarige chauffeur uit Nieuwegein met een vrachtwagen, een trekker met oplegger, vanuit een parkeerhaven de rijbaan van de Stuartweg op, gaande in de richting van de Hagenweg en komende uit de richting van de Limiet. Na enkele meters te hebben gereden, sloeg hij rechtsaf het terrein van een bedrijf op. Daarbij zag hij de rechts naast hem over het fietspad rijdende 62-jarige fietsster over het hoofd. Zij kwam onder de vrachtwagen terecht. De politie en ambulance werden naar het ongeval gestuurd. Toen de ambulance ter plaatse kwam, bleek het slachtoffer al aan haar verwondingen te zijn overleden.

De Stuartweg werd geheel afgesloten voor het verkeer. Daarbij werd geholpen door brandweerlieden van de Vrijwillige Brandweer, die toevallig passeerden. Voor het onderzoek werd de vrachtwagenchauffeur aangehouden en werden meerdere getuigen gehoord. De Verkeerspolitie zet het onderzoek voort.

Brandstichting

BENSCHOP Op dinsdagochtend 22 mei werd een man aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 06.20 uur zag een getuige dat een man op een terrein aan het Benedeneind Noordzijde een pallet met een vloeistof overgoot en in de brand stak. De pallet stond tegen de achterkant van een grote houten schuur. De getuige bluste snel de brand en belde de politie. Door het snelle ingrijpen van de getuige werd voorkomen dat de schuur in vlammen opging.

Agenten gingen ter plaatse en uit onderzoek kwam de identiteit van de vermoedelijke verdachte naar boven. Agenten gingen naar de nabijgelegen woning van de verdachte, een 61-jarige man, en hij werd aangehouden. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld.