Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 23-05-2007

Te veel op

MONTFOORT In de vroege nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 00.45 uur controleerden agenten op het Johan Postplantsoen een 55-jarige automobilist uit Montfoort. De man bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Bij zijn verhoor gaf hij toe dat hij 10 12 biertjes op had en hij vond het zeer terecht dat hij was aangehouden. Tegen de Montfoorter is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.


1 % te hard

WOERDEN Bij een snelheidscontrole op de Boerendijk op dinsdag 22 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur bleek dat 1 % van de gecontroleerde voertuigen te hard reed. In drie uur tijd passeerden 808 voertuigen de radar, acht daarvan reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 62 km/u.

Op dezelfde plaats werd niet allen op snelheid gecontroleerd, maar werd ook een staande verkeerscontrole gehouden. Voor de 404 gecontroleerde voertuigen, werden 34 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel (28), het negeren van het rode verkeerslicht (4), niet volgen juiste rijrichting (1) en niet de juiste plaats op de weg (1).

Achter oor geschoten

MAARSSEN Een 25-jarige Maarssenaar raakte op dinsdagavond 22 mei gewond toen hij werd beschoten.

Rond 19.45 uur reed de Maarssenaar met zijn auto over de rotonde aan de Dr. Plesmanlaan / Huis ten Boschstraat en vervolgens in de richting van het benzinestation aan de Huis ten Boschstraat. Hij hoorde enkele tikkende geluiden tegen de achterkant van zijn auto. Hij stopte, stapte uit en liep naar de achterkant om te kijken wat het geluid had veroorzaakt. Vervolgens voelde hij een tik achter zijn oor en voelde daar een verdikking. Erg geschrokken waarschuwde hij zijn vader en samen reden zij naar het politiebureau.

Een agent zag inderdaad een bult achter het oor met daarbij een wondje. Hij vermoedde dat het slachtoffer door een bukskogeltje was geraakt. Daar de jongen zich verder goed voelde, werd er geen ambulance ter plaatse verzocht, maar is het slachtoffer samen met zijn vader naar het ziekenhuis gereden. Hij zou later naar het politiebureau komen om aangifte te doen.

Door de meldkamer werden agenten naar de Huis ten Boschstraat gestuurd. In de nabijheid van de rotonde werd een onderzoek ingesteld en werd met een personeelslid van het benzinestation gesproken. Tot op heden heeft dat niets opgeleverd.

Aan getuigen die hebben gezien of gehoord dat op dinsdagavond op de rotonde Dr. Plesmanlaan / Huis Ten Boschstraat of in de nabije omgeving daarvan met vermoedelijk een luchtdrukwapen is geschoten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geslotenverklaring

MONTFOORT De politie heeft op dinsdag 22 mei van 16.00 uur tot 18.00 uur op de Achthoven West / Slotlaan gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Dertig bestuurders trokken zich niets van de geslotenverklaring aan en werden bekeurd.