Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 23-05-2007

Aangehouden woninginbreker bekent inbraak in Baarn.

BAARN/AMSTERDAM Een in Amsterdam op heterdaad aangehouden woninginbreker heeft tijdens het verhoor ook bekend verantwoordelijk te zijn voor een woninginbraak in Baarn.

De verdachte, een 27-jarige inwoner van Baarn, werd op zondag 13 mei aangehouden in Amsterdam nadat hij kort daarvoor een woninginbraak had gepleegd in de gemeente Ouderkerk aan de Amstel.

De Baarnaar was al in beeld gekomen bij de rechercheurs van het inbrakenteam in Baarn omdat bij een woninginbraak op de Boeier een bankpas was gestolen en gebruikt door de vermoedelijke inbreker. Aan de hand van veiliggesteld beeldmateriaal bij de betaalautomaat kon de identiteit van nu aangehouden verdachte al worden vastgesteld. Een aanhouding kon echter nog niet worden gerealiseerd omdat de verdachte een zwervend bestaan leidde.

Bij de woninginbraak, die op 12 april plaatsvond, werd ook de auto van de bewoner gestolen.

Deze auto werd enkele dagen later, op 16 april, aangetroffen op de Zwanenweide. Een politieagent zag de auto daar geparkeerd staan en wilde de inzittende controleren. De man ging er echter spoorslags vandoor achtervolgd door de agent. Deze raakte hem kwijt in de omgeving maar herkende hem wel als de nu aangehouden Baarnaar. Tijdens de verhoren werd hij geconfronteerd met deze feiten en bekende hij verantwoordelijk te zijn geweest voor de woninginbraak op de Boeier en de diefstal van de auto.

Rechercheurs van het inbrakenteam vermoeden dat hij verantwoordelijk is voor nog een aantal woninginbraken. Dit is nog in onderzoek.

De verdachte is inmiddels voorgeleid bij justitie in Amsterdam en blijft in voorlopige hechtenis.

Gestolen CV-ketels terecht

(zie persberichten Eemland noord, 16/05/07, diefstal CV-ketels)

EEMNES De politie heeft in vroege ochtend van 15 mei, in de gemeente Akersloot, een bestelbus aangetroffen die gestolen bleek te zijn in Hilversum. In de aangetroffen bestelbus werden de ontvreemde CV-ketels aangetroffen die afkomstig waren van de bedrijfsinbraak in Eemnes.

De inbraak bij het bedrijf aan de Eemweg in Eemnes vond plaats in de nacht van 14 op 15 mei waarbij 35 CV-ketels werden gestolen. Kort daarna werd op 15 mei rond 03.30 uur

in de gemeente Akersloot een bestelbus aangetroffen die even daarvoor gestolen was in Hilversum. In de laadruimte van de bus werden de CV-ketels aangetroffen die afkomstig bleken te zijn uit het bedrijf in Eemnes. Onduidelijk is nog waarom de auto met de ontvreemde buit daar is achtergelaten. De recherche zet het onderzoek voort.

Aanrijding letsel

BAARN- Op dinsdagochtend raakte een man gewond bij een aanrijding. Omstreeks 10.15 uur reed een 43-jarige man uit Baarn op zijn fiets over de Prins Hendriklaan. Naast hem stond een vrachtwagen bestuurd door een 20-jarige man uit Zutphen. Door nog onduidelijke oorzaak kwam de fietser onder de vrachtwagen terecht. De man kwam vast te zitten en een hijskraan moest de vrachtwagen optillen om de fietser uit zijn benarde positie te halen. De man werd met ernstige verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Bedrijfsinbrekers aangehouden

BAARN De politie heeft twee verdachten aangehouden die verdacht werden van een bedrijfsinbraak op de Hermesweg.

Uit een opslagloods van dit bedrijf werd op 1 en 2 mei een waardevolle hoeveelheid verlichtingsmateriaal gestolen. De politie kwam de daders op het spoor naar aanleiding van het verhoor van meerdere getuigen en het onderzoeken van het beeldmateriaal van in die omgeving aanwezige beveiligingscameras.

Een 19-jarige verdachte, een inwoner van Hilversum, en een 20-jarige inwoner van Weesp werden aangehouden op maandag 21 mei en dinsdag 22 mei. Zij bekenden tijdens de verhoren de bedrijfsinbraak te hebben gepleegd. De buit werd bij de Weespenaar aangetroffen in de woning en in beslag genomen.

De verdachten kregen een dagvaarding om te verschijnen bij de rechtbank.