Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe online veilingen van ex-leasewagens met APK-keuring en garantie

Amsterdam, 23 mei 2007 - - -Troostwijk Veilingen & Taxaties in Amsterdam, marktleider op het gebied van industriële veilingen, begint morgen met het online veilen van ex-leasewagens. Hiertoe is een nieuwe organisatie in het leven geroepen: Online Autoveiling.nl. Nieuw aan deze autoveiling voor particulieren is het feit dat alle auto's APK gekeurd zijn en voorzien van 6 maanden garantie.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de dienstverlening van partner Koopman Logistics Group, die continu zo'n 250 autotrailers op de weg heeft en over geavanceerde technostations beschikt. "Wij kunnen daarom van start gaan met het maandelijks online veilen van circa 100 auto's," aldus Peter Wolterman, directeur van Troostwijk Nederland, "en dan spreken we over gebruikte wagens met een leeftijd van maximaal 60 maanden en waarvan de historie van A-Z bekend is."

Samenwerking

De veilingorganisatie kan in Amsterdam over de faciliteiten en services beschikken van Koopman Car Terminal (KCT), waar de ex-leasewagens worden verzameld en veiling- gereed gemaakt. Op basis van APK-keuring en een uitgebreide technische inspectie wordt er 6 maanden garantie op de auto verstrekt. Niet goedgekeurde auto's worden niet ter veiling aangeboden. Volgens KCT-directeur Ernst Cooiman verwerkt zijn bedrijf op jaarbasis nu ruim 85.000 wagens voor de Europese markt. Eerste inbrengers van Online Autoveiling zijn onder andere ARM/Kroymans, Arval, De Lage Landen en LeasePlan. Nog voor de zomervakantie zijn drie veilingen gepland.

Online veilen

Het aanbod wordt uitsluitend online geveild. Geïnteresseerden kunnen de auto's bekijken op de website www.onlineautoveiling.nl, maar ook persoonlijk inspecteren tijdens 2 kijkdagen in het weekend. Kijkdagen vinden plaats op een afgescheiden terrein bij KCT, Maltaweg 3, 1044 AH Amsterdam. Kopers hebben één week de tijd om een bod uit te brengen. Sluiting van de veiling vindt plaats op maandag vanaf 18.00 uur, waarna men enkele dagen de tijd heeft om de aankoop te betalen en de daaropvolgende zaterdag de wagen op te halen. Ter plekke worden de papieren in orde gemaakt en afgegeven door een vertegenwoordiger van VWE, een bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie.

Keuring & Garantie

De faciliteiten van KCT omvatten een servicestation, dat niet alleen keuringen kan uitvoeren, maar ook technische en cosmetische reparaties. Hierdoor worden de aangeleverde auto's in optimale conditie gebracht. Op basis van een technische inspectie en APK wordt een garantie van 6 maanden verstrekt, vergelijkbaar met de BOVAG-garantie. Wolterman: "Ongekend in de veilingwereld een grote zekerheid voor de koper. Wij berekenen maar 12,5 procent opgeld (veilingcommissie) inclusief BTW, wat gunstiger is dan de gebruikelijke 16 procent exclusief BTW en dan heb je géén garantie."

Financiering

Veilingkopers die behoefte hebben aan financiering kunnen gebruik maken van de diensten van de DSB Bank. Deze instantie heeft de ambitie de beste consumentenbank van Nederland te zijn en streeft naar een sterk klantgerichte service. "DSB Bank is van oudsher een specialist op het gebied van particuliere financieringen waarbinnen deze serviceverlening voor autoverzekeringen uitstekend past, " aldus Peter Wolterman.

Denktank

Troostwijk en Koopman zijn typische business-to-business bedrijven die weinig ervaring hebben met verkoop aan particulieren. Het concept werd ontwikkeld in samenwerking met de denktank van de Advic Group, een marketinggericht communicatiebureau, dat tekende voor het basisidee. Wolterman: "André Kuip en Victor Smit van Advic Group kennen de behoefte van de leasebranche en hebben de juiste strategische partners gevonden. Bovendien is Advic Group verantwoordelijk voor de marketing." Zij moeten continu inspelen op de vraag van kwaliteitsbewuste particulieren en het aanbod uit de professionele markt. De communicatie wordt multimediaal aangepakt: met onder andere advertenties in landelijke en regionale dagbladen, automagazines en op regionale TV.

---------------

Informatie voor de redactie en afbeeldingen:

Lubbers & de Jong BV

Peter Keijzer

Falckstraat 14

1017 VW Amsterdam

Telefoon: (020) 421 05 65

E-mail: peter@l-dj.nl

Verdere Informatie:

Troostwijk, Peter Wolterman, mobiel 06 46 018 333

Partner-informatie:

www.koopman.nl

www.troostwijkauctions.nl

www.vwe.nl

www.advic.nl