Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 23 mei 2007

101.TV neemt het op voor de gorilla's

Wat zou jij doen als je jarenlang in gevangenschap leeft en continu wordt aangestaard door mensen die op de meest beledigende manieren je aandacht proberen te trekken. Is het dan gek als je één keer over de gracht springt? 101.TV onderbrak vanochtend de persconferentie van Diergaarde Blijdorp om een duidelijke boodschap over te brengen: 'Voor aap staan is geen spelletje'. 101.TV hoopt dat mensen over de boodschap nadenken en door deze actie niet alle gorilla's als gevaarlijk en agressief beschouwen.

Afgelopen vrijdag werden bezoekers van Diergaarde BIijdorp opgeschrikt door de losgebroken gorilla Bokito. De gorilla wist zijn verblijf te ontvluchten. Mogelijk werd Bokito agressief door veelvuldig oogcontact met een bezoeker. Vermoedelijk heeft de gorilla het kijken als zeer bedreigend ervaren en daardoor zijn beheersing verloren. Deze bezoeker raakte zwaar gewond en drie anderen hadden slechts lichte verwondingen. Door deze gebeurtenis krijgt niet alleen gorilla Bokito, maar ook alle andere gorilla's het stempel 'gevaarlijk en agressief' opgedrukt. 101.TV gaat dit tegen en hoopt met de boodschap 'Voor aap staan is geen spelletje' bewustzijn te creëren bij de mensen.

Beelden van deze ludieke actie zijn vanmiddag te bekijken op het digitale kanaal 101.TV of via de website www.101.tv. 101.TV is een digitale jongerenzender van de Publieke Omroep in samenwerking met BNN.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl

Postbus 646 * 1200 AP * Hilversum
Tel.035-6555333 * info@101.tv * www.101.tv