(Rectificatie) Eerste zonkrachtalarm van het jaar

23.05.2007 / 12:27 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kwf kankerbestrijding

Kwf kankerbestrijding

http://www.kankerbestrijding.nl

(Rectificatie) Eerste zonkrachtalarm van het jaar
KWF Kankerbestrijding adviseert extra huidbescherming

Amsterdam, 23 mei 2007 - (Retificatie) Het KNMI voorspelt vandaag een zonkracht van 7. De zonkracht, een maat voor de hoeveelheid UV straling, bereikt vandaag en morgen bij onbewolkt weer waarden tussen 7 en 8. Dat zijn de hoogste waarden die in ons land mogelijk zijn. De zonkracht varieert in Nederland van 0 tot 8. Hoe sterker de zonkracht, hoe sneller je kunt verbranden en hoe groter de kans is op huidkanker. Op grond van de voorspelling van KNMI adviseert KWF Kankerbestrijding daarom extra maatregelen te nemen om verbranding van de huid te voorkomen.

Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: van 20.800 nieuwe gevallen in Nederland in het jaar 2000 tot ongeveer 36.800 in 2015. Een stijging maar liefst 75%. In 2005 werd bij 25.000 mensen huidkanker geconstateerd.

Zonkrachtalarm
KWF Kankerbestrijding verzorgt een gratis sms bericht bij een zonkracht van 7 of hoger voor de mensen die zich hebben aangemeld voor het zonkrachtalarm. Vooral mensen met een licht huidtype (39% van de Nederlandse bevolking) zijn extra gevoelig voor verbranding van de huid. Vorig jaar is op 9 juni in Nederland voor het eerst melding gemaakt van het zonkrachtalarm. Het alarmbericht is vorig jaar in totaal 11 keer verzonden.

Alarmbericht ontvangen
Om een zonkrachtalarm per sms te ontvangen kunt u zich aanmelden via www.alarmbericht.nl.