Ingezonden persbericht


Unisys lanceert eerste modellen van nieuwe ClearPath-mainframes met Intel-processors

Unisys start transitie naar nieuwe-generatie serverarchitectuur, helpt klanten bij ontwikkeling wendbare IT-infrastructuren en vereenvoudigt SOA-implementatie

Schiphol-Rijk, 23 mei 2007 - Unisys heeft de eerste modellen van zijn nieuwe ClearPath-mainframes gelanceerd. Deze zijn gebaseerd op multicore Intel Xeon-processors. De nieuwe modellen zijn de eerste grote mijlpaal in de al eerder bekendgemaakte plannen van Unisys om een gemeenschappelijke platformarchitectuur op basis van Intel-processortechnologie te bieden voor alle Unisys-servers.

De nieuwe ClearPath Dorado Model 400- en Libra Model 400-serie ondersteunt geavanceerde versies van de Unisys OS 2200- en MCP-besturingsomgevingen. Deze versies bieden geoptimaliseerde ondersteuning voor ClearPath-systemen die gebruikmaken van Intel- of merkgebonden processortechnologie. Beide besturingsomgevingen bieden volledige compatibiliteit van applicaties die geschreven zijn op eerdere ClearPath-systemen met CMOS-processors.

"Het overzetten van de bewezen OS 2200- en MCP-omgevingen naar het multicore Intel-platform is een belangrijke technische prestatie", zegt Bill Maclean, Vice-President ClearPath Programs van Unisys. "Maar het is een nog belangrijker stap naar het realiseren van onze visie op enterprise computing. Daarbij gaat het om een geavanceerde architectuur die klanten in staat stelt te profiteren van opkomende open standaarden, terwijl langetermijninvesteringen in strategische applicaties beschermd zijn en uitgebreid kunnen worden."

De nieuwe-generatie serverarchitectuur van Unisys is de eerste in de markt, die het mogelijk maakt om vier besturingsomgevingen - Microsoft Windows, Linux, Unisys OS 2200 en Unisys MCP - gelijktijdig te gebruiken op hetzelfde computersysteem binnen één gevirtualiseerde partitie. De geïntegreerde virtualisatie- en beheermogelijkheden van Unisys maken het mogelijk om serverbronnen dynamisch te delen. Businessservices vanuit elke combinatie van besturingsomgevingen kunnen daarbij inspelen op de zakelijke eisen van de gebruiker.

De enterprise-servers van Unisys, die gebaseerd zijn op multicore Intel Xeon-processors, zijn de belangrijkste componenten in een Real-Time Infrastructure (RTI). Een volwassen RTI-omgeving gaat uit van Key Performance Indicators die nauw verbonden zijn met strategische bedrijfsprocessen, waaronder klanttevredenheid, zakelijke groei en concurrentiekracht. Dit voorziet in dynamisch beheer van een real-time IT-ecosysteem dat verandering in de onderneming detecteert en onmiddellijk reageert.

De twee nieuwe modellen in de ClearPath Dorado 400 Series - Model 420 en Model 430 - maken gebruik van de Dual Core Intel Xeon Processors 7100 Series-processors. Deze modellen bieden klanten de mainframeprestaties, beveiliging, beschikbaarheid en betrouwbaarheid die ze gewend zijn van de Dorado-lijn. Model 430 voorziet in een pay-for-use mogelijkheid waarmee klanten alleen betalen voor het exacte verbruik. Dat verbruik wordt gemonitord met behulp van hoogwaardige metering software.

Het ClearPath Libra Model 400 is het eerste Unisys-mainframe dat is gebaseerd op Quad-Core Intel Xeon Processors 5300 Series-processors. Dit nieuwe model is twee keer sneller dan zijn voorganger, het Libra Model 300. Model 400 biedt opties voor on-demand capaciteit die klanten helpen bij het dynamisch aanpassen van de belasting. Daardoor kunnen klanten inspelen op onvoorziene pieken in noodzakelijke prestaties en kunnen ze reservecapaciteit inzetten voor de ondersteuning van disaster recovery.

De nieuwe OS 2200- en MCP-versies bieden mogelijkheden waarmee klanten hun Service-Oriented Architectures kunnen optimaliseren. Zo kunnen zij applicatieomgevingen creëren, die voorzien in interoperabiliteit tussen bestaande applicatiecomponenten en nieuwe businessservices op basis van open standaarden en open source-sofware.

"De nieuwe ClearPath-architectuur laat zien dat Unisys zich heeft gecommitteerd aan innovaties die klanten voordelen opleveren", zegt Marian Ritland, voorzitter van de onafhankelijke Unisys-gebruikersgroep UNITE en tevens Development & Operations Manager bij de University of Wisconsin (VS). "Unisys-klanten kunnen met deze volgende-generatie mainframes hun IT-investeringen beschermen, terwijl ze toegang krijgen tot open standaarden die inspelen op de uitdagingen van vandaag. Op de lange termijn kunnen klanten profiteren van verdere architectuurinnovaties die Unisys voor de toekomst op stapel heeft staan."

"Unisys blijft innoveren met het gebruik van de multicore Intel Xeon-processortechnologie als basis voor zijn geavanceerde enterprise-servers", zegt Boyd Davis, General Manager van de Intel Server Platform Group Marketing. "Unisys profiteert van de kracht van de Intel multicore-technologie en helpt eindgebruikers bij de transformatie van hun enterprise computing-infrastructuur."

Unisys heeft ook zijn Safeguard-productfamilie voor disaster recovery uitgebreid naar de ClearPath-systemen. Deze oplossingen waren aanvankelijk alleen beschikbaar voor de ES7000/one enterprise-servers. Dankzij de uitbreiding kunnen klanten nu geïntegreerd beheer van business continuity en disaster recovery realiseren voor zowel Intel- als CMOS-platforms binnen verschillende datacenters.

De Safeguard-oplossing helpt klanten bij het beschermen van hun IT-infrastructuren door het gebruik van back-upsites waarbij afstand geen rol speelt. In tegenstelling tot veel andere datareplicatietechnologieën kan een klant met Safeguard verschillende storagetechnologieën inzetten op primaire en secundaire sites. Daardoor kunnen ze hoogwaardige oplossingen inzetten op productiesites en minder kostbare sofware op disaster recovery-sites. Daarmee zorgt de Safeguard-oplossing voor een aanmerkelijk kortere implementatietijd en minder risico's. Ook beschikken ClearPath-klanten over een disaster recovery-oplossing voor lange afstanden, die bandbreedte-eisen en de bijbehorende kosten met maximaal een factor 10 terugdringen.

Door gebruik van de Unisys 3D Visible Enterprise-modeleerbenadering verwacht Unisys de voordelen van de multicore Intel-architectuur nog verder uit te breiden met softwaretools en diensten voor het optimaliseren van real-time infrastructuren, het consolideren van IT en het uitbreiden en moderniseren van applicatieomgevingen.

Marktonderzoeksbureau IDC heeft een door Unisys gesponsorde white paper gepubliceerd, waarin het de richting van het ClearPath-platform en de volgende-generatie serverarchitectuur van Unisys analyseert. De white paper 'Unisys ClearPath: Building on a New Platform' focust op belangrijke trends in servertechnologie, zoals virtualisatie en beleidsgebaseerd workload-management. Dat zijn belangrijke opkomende klanteisen.

# # #

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van de Unisys 3D Visible Enterprise-benadering zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.