Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 23 mei 2007

Maastricht; verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in het Maastrichtse centrum drie personen aangehouden in verband met een vechtpartij en een vernieling van een auto.

De aangehouden personen zijn drie Maastrichtenaren van 20, 31 en 33 jaar.

De politiemensen werden naar het Herdenkingsplein gedirigeerd omdat daar een vechtpartij gaande zou zijn. Niet op het Herdenkingsplein maar op de Kruisherengang werd een groep mensen aangetroffen. Eén persoon die op de vlucht sloeg, werd samen met een andere man aangehouden. Een van hen had een geringe hoeveelheid harddrugs bij zich. Een van de twee andere aangehouden personen, die aangifte van mishandeling deed, werd aangehouden omdat hij een auto zou hebben vernield. Deze verdachte moest zich in het ziekenhuis aan enkele snijwonden aan zijn rug laten behandelen.

De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; aangehouden na wildemansrit

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Avenue Ceramique in Maastricht een 20-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden, omdat de man in zijn auto een groot aantal verkeersovertredingen pleegde.

Agenten kwamen de man op de Kennedysingel tegen toen deze in zijn auto achteruit reed. Bij het zien van de politie, stopte de man, doofde de lichten van zijn auto en ging er in volle vaart vandoor. Tijdens zijn vlucht pleegde hij diverse verkeersovertredingen en negeerde hij een stopteken. Zo reed hij op plaatsen waar een snelheid van 50 of 70 km/u is toegestaan, met snelheden van boven de 100 km/u. In een scherpe bocht op de Avenue Ceramique verloor de bestuurder de controle over zijn voertuig en botste frontaal tegen een boom. De bestuurder werd samen met een tweede persoon, die in de auto zat, aangehouden. De bestuurder werd ingesloten, terwijl de andere persoon weer werd vrijgelaten.

De aangehouden Rotterdammer verklaarde dat hij geen rijbewijs had.

Landgraaf; aangehouden met vuurwapen

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Kamperstraat in Landgraaf een 33-jarige inwoner van die plaats aangehouden, omdat de man een vuurwapen bij zich had.

Toen de man door enkele agenten bij de Vivaldipassage werd opgemerkt, sloeg hij op de vlucht. Op zeker moment gooide hij een zak, die hij bij zich had over een muur van een woning aan de Kamperstraat. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden. De inhoud van de zak maakte even later duidelijk waarom de man op de vlucht was geslagen. In de zak bleek namelijk een vuurwapen te zitten.

Bij een onderzoek in de woning van de Landgravenaar trof de politie nog een imitatiepistool aan. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Kerkrade; hennenplantages ontmanteld

De politie heeft dinsdagmiddag in een kennelijk onbewoonde woning aan de Locht twee hennepplantages aangetroffen.

Achter een gecamoufleerde wand werd op de beganegrond een ruimte aangetroffen, die compleet als hennepplantage was ingericht. In deze plantage stonden 99 hennepstekken en 188 hennepplanten. Op zolder werd de twee plantage aangetroffen. Daar stonden 30 stekken en 353 planten.

Alle hennepplanten en de bij de plantages behorende apparatuur werden in beslag genomen.

Verder bleek dat de elektriciteit illegaal was afgetapt.

De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantages.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --