Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 mei 2007

Chauffeur raakt met vrachtwagencombinatie in de berm

De Lutte

Op dinsdag 22 mei raakte om 13.50 uur een 58-jarige Poolse chauffeur op de A1 onder De Lutte met zijn vrachtwagencombinatie van de weg. Hij strandde in de berm tegen een hekwerk en een aantal bomen.

De chauffeur reed over de A1 in de richting Duitse grens. Hij was door nog onbekende oorzaak met de combinatie van de weg geraakt. De chauffeur werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en is ter observatie opgenomen. De truck en oplegger werden afgesleept. Rijkswaterstaat onderzoekt de schade aan de berm. De politie stelt een nader onderzoek naar de oorzaak in. (07-066617)

Hennepteelt

Ambt Delden

De politie hield op dinsdag 22 mei om 14.55 uur een 24-jarige man uit Ambt Delden aan, nadat een hennepkwekerij was aangetroffen in zijn schuur aan de Hagmolenweg in Ambt Delden.

In de schuur werd die ochtend een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 473 oogstrijpe planten. Zowel planten als apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgenomen, waarop het energiebedrijf de meter afkoppelde voor onderzoek. De 24-jarige verdachte kon na zijn verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (07-066415)

Aanhouding wegens flessentrekkerij

Losser

Een 29-jarige Enschedeër werd al langere tijd gezocht wegens oplichting en tanken zonder te betalen. De politie kon de verdachte op dinsdag 22 mei om 14.00 uur aanhouden bij een hotel in Hengelo.

De 29-jarige wordt ervan verdacht in de periode tussen 7 april en 10 mei 2007, zich in de gemeente Losser schuldig te hebben gemaakt aan het diverse keren te hebben getankt zonder te betalen. De auto waarin de verdachte reed bleek niet zijn eigendom. Er was geen geldige APK en geen verzekering voor het voertuig, waarop de politie deze in beslag nam. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-061278)

Vier auto's betrokken bij aanrijding

Almelo

Op dinsdag 22 mei vond om 17.10 uur een aanrijding plaats op de kruising HR Holstlaan/Nijreessingel in Almelo, waarbij vier personenauto's betrokken waren.

Een 23-jarige Almelose stond op de HR Holstlaan, voor genoemde kruising, met haar auto stil op de linkerrijstrook voor rechtdoorgaand verkeer. Nadat het licht voor haar op groen sprong en de kruising vrij was, kwam er plotseling van rechts vanuit de Nijreessingel een 42-jarige Hengelose automobiliste de kruising oprijden. De 23-jarige kon niet meer tijdig tot stilstand komen en een aanrijding volgde.

Een achter de 23-jarige rijdende eveneens 23-jarige Almeloër zag dit te laat en reed achter op de auto van de 23-jarige vrouw. En een daar weer achter rijdende 23-jarige Almeloër reed weer op de auto van zijn voorganger. De 23-jarige Almelose werd uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon na onderzoek weer naar huis. De politie maakt tegen de 42-jarige Hengelose proces-verbaal op wegens het rijden door rood licht. (07-066713)

Man aangehouden na vernieling thermopaneruit bij de buren

Enschede

Op woensdag 23 mei werd om 03.45 uur een thermopaneruit vernield bij een woning van een 50-jarige vrouw aan de JJ van Deinselaan in Enschede. De politie hield daarop de 42-jarige buurman aan.

De 50-jarige had al vanaf 02.55 uur lawaai gehoord afkomstig uit de woning van haar buurman. Om 03.45 uur hoorde zij een knal en ontdekte dat de thermopaneruit van haar woonkamer was ingeslagen door haar buurman. Zij doet hiervan aangifte. Het is nog onduidelijk waarom de buurman de ruit bij zijn buurvrouw heeft vernield. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-066849)

Aanhouding wegens openstaande vonnissen

Holten

Een 23-jarige automobilist uit Tilburg werd op woensdag 23 mei om 03.30 uur aangehouden wegens een aantal openstaande vonnissen.

De politie controleerde de 23-jarige in een auto op de parkeerplaats De Bolder langs de A1 onder Holten. De man had een drietal vonnissen openstaan van totaal 11 dagen hechtenis of 625 euro boete. De verdachte kon dit niet betalen en werd aangehouden en opgesloten om zijn straf uit te zitten. Daarnaast maakte de man zich opnieuw schuldig aan strafbare feiten. Hij was namelijk niet in het bezit van een rijbewijs. Voor zijn auto was geen geldige verzekering en APK afgegeven. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-066853)

Verkeerscontroles

Hengelo

De politie hield op dinsdag 22 mei tussen 07.20 en 15.00 uur diverse controles op de volgende Hengelose locaties: Oelerweg, Haaksbergerstraat, Breemarsweg, Beneluxlaan en Leefsmastraat.

Voor de volgende overtredingen werd bekeurd: 23x niet dragen autogordel 10x negeren rood verkeerslicht 2x geen of onjuiste verlichting 2x geen bromfietscertificaat 2x niet handsfree telefoneren

Tweetal op scooter berooft vrouw van tas

Enschede

Op dinsdag 22 mei omstreeks 20.30 uur is op de Van Lochemstraat in Enschede een 67-jarige Enschedese van haar tas beroofd door twee knapen op een scooter.

De 67-jarige had haar auto aan de Breugelmansgaarde geparkeerd en liep tussen 20.15 en 20.45 uur van daar af de Van Lochemstraat in. Halverwege de Van Lochemstraat kwam haar een scooter met daarop twee personen achterop. Tijdens het passeren griste een van deze personen haar schoudertas weg. Daarna ging het duo er in de richting van De Heurne vandoor.

De tas werd later die avond aan de Boulevard 1945, tussen Oldenzaalsestraat en CF Klaarstraat, terug gevonden. Het geld en de bankpassen waren gestolen. Van de personen is een summier signalement. Zeker is dat een van de daders een zwarte helm droeg. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling Enschede-Binnenstad van de politie Twente via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-066769)

Scooterrijder veroorzaakt aanrijding en rijdt door

Enschede

Een 13-jarige Enschedese fietser werd op woensdag 23 mei omstreeks 10.00 uur aangereden door een scooterrijder op het fietspad langs de Oldenzaalsestraat in Enschede. Hij liep daarbij letsel en schade op, maar de veroorzaker reed door en liet het slachtoffer liggend achter.

De 13-jarige fietste in de richting van Oldenzaal en was net voorbij Lonneker, toen hem een scooter achterop kwam. Tijdens het passeren raakte de scooterrijder de 13-jarige, waardoor de fietser kwam te vallen. De bromfietser keek nog een tijdje achterom, maar stopte niet. De scooterrijder reed daarna nog even naast een andere fietser. Beide personen keken achterom. Daarna reed de scooter verder. De fietser had bruin krullend haar tot op zijn schouders.

De 13-jarige liep meerdere schaafplekken aan armen en benen op en kneuzingen aan schouder en hoofd. De fiets, de inhoud van zijn fietstas, waaronder een gehoorapparaatje, raakte door de valpartij beschadigd, evenals zijn kleding en een MP3speler. Een getuige, eveneens een fietser, hielp de 13-jarige overeind. De politie wil graag in contact komen met deze en andere getuigen en verzoekt hen zich te melden bij de afdeling Enschede-Noord van de politie Twente via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-066907)

Fietser gewond bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding op woensdag 23 mei om 07.15 uur op de kruising Kanaalstraat/Parkweg/H ter Kuilestraat in Enschede raakte een 21-jarige Hengelose fietser gewond.

De 21-jarige fietste over het fietspad langs de Kanaalstraat, komende vanuit de Lonnekerbrugstraat. Hij negeerde het rode verkeerslicht en reed genoemde kruising op. Een vanuit de Parkweg naderende vrachtwagenchauffeur, een 47-jarige Enschedeër, reed op dat moment eveneens de kruising op en kon een aanrijding met de fietser niet meer voorkomen. De fietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-066862)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --