Amsterdam Oud Zuid


Het nieuwe Stadionplein: plein voor buurt en stad

Op dinsdag 15 mei 2007 heeft het Dagelijks Bestuur het concept-Investeringsbesluit en het concept-ontwerpbestemmingsplan voor het Stadionplein vrijgegeven voor inspraak. U kunt reageren.

In het concept-Investeringsbesluit worden de randvoorwaarden en de uitgangspunten voor de openbare ruimte en gebouwen op het Stadionplein beschreven. Daarnaast heeft het stadsdeel een
concept-ontwerpbestemmingsplan voor het Stadionplein opgesteld. Dit is de juridisch-planologische vertaling van het Investeringsbesluit.

Stadionplein
Impressie van het nieuwe Stadionplein

Uw reactie


* De inspraakperiode duurt zes weken en loopt van 29 mei tot en met 10 juli 2007. In deze periode kan iedereen mondeling of schriftelijk zijn reactie indienen bij het stadsdeel. De stukken liggen ter inzage bij de twee stadsdeelkantoren.
* U kunt uw reactie o.v.v. `Inspraak Stadionplein' sturen naar het stadsdeel t.a.v. het Dagelijks Bestuur. Dit kan schriftelijk (Stadsdeel Oud-Zuid, Postbus 51160, 1007 ED, Amsterdam) of per e-mail (stadsdeel@oudzuid.amsterdam.nl ). Vermeldt u daarbij of u inspreekt op het concept-Investeringsbesluit of op het concept-ontwerpbestemmingsplan.

* Onderdeel van het inspraaktraject is een informatie-/inspraakavond op donderdagavond 7 juni. U bent welkom, vanaf 19.00 uur, Frans Otten Stadion (IJsbaanpad 43). De avond begint om 19.30 uur en eindigt uiterlijk 23.00 uur.
Op deze avond biedt het stadsdeel iedereen de gelegenheid om mondeling of schriftelijk een reactie te geven. Dat kan zowel individueel bij de daarvoor aangewezen personen als plenair op het podium. Wie dat plenair wil doen, moet zich daarvoor vooraf aanmelden; zodat een inschatting gemaakt kan worden van het verloop en de organisatie van de avond. Aanmelden kan tot en met 6 juni bij dhr. J. Keijzer, telefonisch (020 678 1678) of per e-mail: stadionplein@oudzuid.amsterdam.nl

Van alle inspraakreacties wordt een Nota van Beantwoording opgesteld die onderdeel uitmaakt van de besluitvorming.

Vervolg

In het najaar van 2007 wordt het Investeringsbesluit samen met de Nota van Beantwoording aangeboden aan de Stadsdeelraad van Oud-Zuid. Daarna start de selectie van marktpartijen voor verdere uitwerking en uitvoering van de plannen.

Meer informatie

Nadere informatie over de inspraakperiode kunt u vinden op de pagina Stadionplein. Verder wordt een nieuwsbrief Stadionplein huis aan huis verspreid in de directe omgeving van het Stadionplein.