Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Reorganisatie deelgemeente vraagt forse investering

De reorganisatie bij de deelgemeente Feijenoord vergt de komende jaren een forse investering.

Geld oormerken
Het dagelijks bestuur stelt de deelraad voor om in 2008 het geld dat normaal aan een aantal reserves zou worden toegevoegd voor de reorganisatie te oormerken.

Efficiënter werken
Ook het jaarresultaat 2006 (190.000 euro) zou ingezet moeten worden voor de reorganisatie. Vanaf 2010 kunnen de gemaakte kosten worden terugverdiend, omdat door efficiënter werken het aantal ftes (nu 92,7) met 7 kan verminderen.

Kaderbrief 2008
Het voorstel van het bestuur was samen met de Kaderbrief 2008 (beleidsuitgangspunten voor de begroting) en een begrotingswijziging 2007 geagendeerd voor de commissie Algemene Zaken en de Rekening (AZR) op 15 mei. Een echte discussie kwam er nog niet, omdat de commissieleden vooral de Kaderbrief eerst in hun fractie willen bespreken. Pas in de deelraadsvergadering van 31 mei wordt er gedebatteerd.

Keuzes maken
Ik hoop op een inhoudelijke discussie, zei portefeuillehouder Robbert Baruch in de commissievergadering. We kunnen bepaalde dingen niet meer doen. Er zullen keuzes moeten worden gemaakt.

Voortgang
De commissieleden zeiden dat ze graag eerder een voortgangsrapportage hadden gehad over de reorganisatie. Ad interim deelgemeentesecretaris De Vet deed ter vergadering kort en mondeling verslag. Hij vertelde dat een plan van aanpak is gemaakt dat in concept al door het dagelijks bestuur is besproken en nu voor de Ondernemingsraad is geagendeerd.

Op schema
Op 29 mei neemt het dagelijks bestuur een besluit over het verder uitgewerkte plan. We liggen op schema, aldus De Vet, die per 1 juni zijn taak overdraagt. Mijn opvolger beschikt dan over uitgewerkte plannen en kan zich toeleggen op de uitvoering.

Opbouwwerk Antillianen
Commissievoorzitter Marco van Lent (PvdA) stelde voor om pas in juni over de begrotingswijzigingen te besluiten omdat er nog vragen over zijn. Baruch drong aan op snelle actie, omdat er veel projecten bij zijn waar al lang naar wordt uitgekeken, zoals Meidenwerker Hillesluis en inrichtingsplan De Mare. Wellicht kan een uitzondering worden gemaakt voor verlenging opbouwwerk Antillianen, een onderwerp dat voor 24 mei in de commissie Vreewijk-Katendrecht is geagendeerd.

Jaarverslag 2006
Naar aanleiding van het Jaarverslag en de Jaarrekening 2006 ontstond inhoudelijke discussie over diverse onderwerpen, zoals veiligheid, ziekteverzuim onder de deelgemeenteambtenaren, en vooral ook de verminderde inzet van ID-banen. Alleen Saskia Osadiaye-van de Kooi (SP) had een technische vraag. Zij wilde weten waar de wijkbudgetten te vinden zijn in de jaarrekening (en volgens welke criteria deze zijn verdeeld). Ook over het Jaarverslag 2006 en de Jaarrekening wordt pas echt gedebatteerd door de deelraad op 31 mei.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

(foto: Het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z.)