Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Rapper MC Helderheid geëerd met sportveld

Voetbalgoochelaar en erkend pannaspeler Kenan Koseoglu Sportveld Helderheid heet niet zomaar Helderheid. Vorige week, woensdag 16 mei, nam Robbert Baruch, portefeuillehouder Buitenruimte, maar ook van Kunst & Cultuur, dit kunstgrasveld achter Hunter Douglas in de wijk Feijenoord officieel in gebruik. Tot groot genoegen van de toegestroomde jeugd.

Jeugdschouw
In de aanloop hiernaar had eind 2005 een jeugdschouw plaatsgevonden. Daar werd door de jongeren de wens geuit voor een stukje terrein, voorzien van kunstgras, waar ze op konden voetballen. Zo gezegd, zo gedaan.

Radio Rijnmond
Diezelfde (woensdag)avond legde Baruch bij Radio Rijnmond uit, dat de naam Helderheid verband hield met de Rotterdamse rapper Helderheid. Helderheid was Master of Ceremonies, MC, zoals dat heet in de hiphopscène. Zijn echte naam was Breyten Muskiet. Twee jaar geleden overleed hij op 25 jarige leeftijd. Helderheid maakte deel uit van de vierkoppige rapformatie De Tuigcommissie, opgericht in 1995.

Straatvisie
Hij werd wel de Nederlandse Biggie (naar de The Notorious B.I.G.) genoemd. Hij rapte over dat deel van de samenleving waar je nooit iets over hoort als het goed gaat in het land. Bijvoorbeeld over Rotterdam-Zuid of delen daarvan. Poëtische en filosofische teksten geschreven vanuit zijn straatvisie.

Realiteit
Robbert Baruch: Veel jongeren op Zuid luisteren naar de nummers van MC Helderheid, dat is hun realiteit. Begrijpelijk dat ze dit sportveldje naar hem wilden noemen. Dat is overigens ter plekke en in goed overleg gebeurd. We hebben ook beloofd op de muur met graffiti over Helderheid een gedenkplaat aan te brengen.

Houdt het schoon en netjes
Over het onderhoud van de faciliteit drukte de portefeuillehouder de jongeren vorige week op de borst: Vandaag ligt het er, houdt het vooral schoon en netjes!

(foto: Voetbalgoochelaar en erkend pannaspeler Kenan Koseoglu vermaakte kinderen uit de wijk met zijn kunstjes. Naast een voetbalinstuif voor basisscholen, waren ook diverse andere activiteiten op het kunstgrasveld, georganiseerd door medewerkers van Stichting Welzijn Feijenoord en Thuis op Straat (TOS). Hunter Douglas zorgt dat het veld elke avond tot 22.00 uur verlicht blijft.)