Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Besluiten uit het dagelijks bestuur

Horeca Noordereiland krijgen terrasjes
Vooruitlopend op het deelgemeentelijk horecabeleid geeft het dagelijks bestuur vijf bestaande horeca-inrichtingen op het Noordereiland de mogelijkheid om uit te breiden met een terras. Het gaat om twee cafés, een cafetaria en een restaurant aan de Prins Hendrikkade en een café aan de Maaskade. De terrasontwikkeling is mede op verzoek van de horecaondernemers en van bewoners van het Noordereiland. Op de Prins Hendrikkade zijn drie horecavestigingen die al een terras hebben. De terrassen zullen de stedelijke accenten binnen de wijk versterken.

Subsidie voor Lets-ruilwinkel
Het dagelijks bestuur kent een eenmalige exploitatiesubsidie van ruim 19.000 euro toe aan de Lets-ruilwinkel Feijenoord aan de Polderlaan. In de Lets-ruilwinkel kunnen mensen een dienst aanbieden en hiervoor punten verdienen. Met deze punten kan vervolgens een dienst worden gekocht, maar ook kunnen de punten in de winkel worden verzilverd tegen goederen. De Lets-ruilwinkel is een initiatief gericht op armoedebestrijding en sociale activering en had in 2006 met 522 klanten, voornamelijk afkomstig uit Hillesluis en Feijenoord, een groeiend bereik.

Verkeerskundige aanpassingen
Vreewijk en Kop van Zuid
Het dagelijks bestuur heeft besloten tot drie verkeerskundige aanpassingen in Vreewijk en op de Kop van Zuid. Het gaat om:
* De aanleg van een extra verkeersdrempel ter hoogte van het kruispunt Vuurplaat/ Rijtuigweg. Basisschool De Clipper heeft de deelgemeente eind 2006 verzocht om de verkeerssituatie ter hoogte van genoemd kruispunt te verbeteren ten behoeve van de veiligheid van overstekende kinderen.

* De aanleg van twee extra parkeerplaatsen op de Groene Hilledijk nabij het Zuiderziekenhuis. Omdat de parkeerdruk hoog is in de nabije omgeving van het ziekenhuis, wordt er veel op het trottoir dat tussen de parkeervakken ligt, geparkeerd. Op dit tussenliggende stuk trottoir worden twee extra parkeervakken gerealiseerd.

* De aanleg van een extra parkeerplaats op de Louis Pregerkade ter hoogte van de hoek Lodewijk Pincoffsweg. Op verzoek van bewoners wordt deze extra parkeerplaats gemaakt. Door de aanleg hiervan blijft de invalidenoprit vrij en verbetert het overzicht sterk.