Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Studenten ontwerpen voor Rotterdam-Zuid

Zestig studenten architectuur uit binnen- en buitenland ontwerpen vanaf 21 mei gebouwen voor zeven plekken in de deelgemeenten Feijenoord, Charlois en IJsselmonde.

Tentoonstelling
De ontwerpen worden vanaf 3 juni een maand lang tentoongesteld op de bovenste verdieping van het Maaskantoor aan de Paul Krugerstraat.

Masterclass
De studenten maken de ontwerpen tijdens een masterclass, die in het kader van de Architectuur Biënnale Rotterdam wordt gehouden. Niet alleen studenten gaan aan de slag, de biënnale zet ook andere Rotterdamse jongeren aan het werk. Jongeren moeten hun beeld van de stad in de toekomst laten zien door middel van een foto- en ontwerpwedstrijd. De beste inzendingen worden tentoongesteld op spacesoup.nl. De maker van het mooiste ontwerp wint een fotoprinter.

Soorten steden
De jongeren gaan op pad met een digitale camera en fotograferen plekken die zij vinden aansluiten bij een van de vijf soorten steden: informele stad, spektakelstad, zakelijke stad, ambitieuze stad en verborgen stad. Elke deelnemer bewerkt zijn of haar beste foto tot een afbeelding voor de toekomst. Inzenden kan tot 30 juni naar email: info@spacesoup.nl onder vermelding van fotowedstrijd.

Informatie
Meer informatie over de fotowedstrijd is te vinden op: www.spacesoup.nl. Meer informatie over de biënnale: www.biennalerotterdam.nl.