Ingezonden persbericht


Persbericht

23 mei 2007

DONG Energy klaar voor de Nederlandse energiemarkt

~ ervaren speler zet groei in Noord-Europa door ~

DONG Energy heeft besloten de naam van haar Nederlandse gas- en energieleverancier Intergas Levering te wijzigen in DONG Energy Sales B.V. (DONG Energy). Met deze naamswijziging wil DONG Energy een belangrijke speler in de Nederlandse energiemarkt worden. Momenteel levert de Nederlandse tak elektriciteit en gas aan ongeveer 145.000 zakelijke en particuliere gebruikers.

"De rebranding is een logisch vervolg op de overname van Intergas Levering door DONG Energy in 2005. Alle klanten van Intergas Levering hebben inmiddels een brief ontvangen waarin ze zijn geïnformeerd over de rebranding", aldus Michiel van der Lande, managing director van DONG Energy in Nederland. "De naamswijziging heeft geen gevolgen voor onze klanten. Met de nieuwe merknaam laten we zien dat we onderdeel zijn van het DONG Energy-concern. Dit biedt zowel onze klanten als onszelf enorme voordelen: financiële zekerheid, een uitgebreider aanbod en een schat aan kennis van de gehele energieketen", vervolgt Van der Lande.

DONG Energy wil haar huidige werkzaamheden in de Nederlandse energiemarkt uitbreiden met Brabant als beginpunt. "We hebben in de regio een zeer goede reputatie opgebouwd als een energieleverancier die voor een eerlijke prijs een uitstekende service levert. Nu willen we met diezelfde propositie en een nieuwe naam de rest van Nederland veroveren", zegt Van der Lande. "Dit is in lijn met het streven van DONG Energy om de komende vijf jaar sterk te groeien in de Noord-Europese markt."

Om de naamsbekendheid van DONG Energy in Nederland te vergroten, is onlangs een grote, nationale reclamecampagne gestart. Door middel van televisiecommercials maken Nederlandse consumenten en bedrijven kennis met deze 'nieuwe speler met ervaring'. Ook is er een nieuwe website gelanceerd: www.dongenergy.nl.

(284 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over DONG Energy Sales B.V.
DONG Energy is één van de grootste energiebedrijven van Scandinavië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. DONG Energy's business is gebaseerd op het voorzien, produceren, distribueren, verhandelen en verkopen van energie en gerelateerde producten in Noord-Europa. Het bedrijf telt 4.500 werknemers en heeft een omzet van 36 miljard DKK.

In 2005 heeft DONG Energy het Nederlandse energiebedrijf Intergas Levering overgenomen. Daarvoor was Intergas Levering onderdeel van Intergas Holding. Deze holding was gevestigd in Oosterhout en eigendom van 26 gemeenten in West- en Midden-Brabant. Intergas Holding bestond uit drie onderdelen: Intergas Netbeheer, Intergas infra (Braintech) en Intergas Levering.

Vanaf maart 2007 heeft Intergas Levering een nieuwe naam: DONG Energy Sales B.V. DONG Energy levert elektriciteit en gas aan ongeveer 145.000 zakelijke en particuliere gebruikers, met name in Midden- en West-Brabant. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website: www.dongenergy.nl

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Maud Geerbex of Lilian van Tongerlo van LEWIS, Global Public Relations Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01 E-mail: lilianv@lewispr.com
maudg@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over DONG Energy kunt u contact opnemen met Michiel van der Lande, managing director DONG Energy: Tel: 073 616 02 00 Fax: 073 616 02 50 E-mail: mivla@dongenergy.nl http://www.dongenergy.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com