Ministerie van Defensie

23-05-2007 12:45

BEZOEK KROONPRINS IN TEKEN AUSTRALISCH-NEDERLANDSE SAMENWERKING

De prins bewonderd een werkstuk gemaakt door een Afghaan, de Australische schooldirecteur Johnsson leidt hem rond - Foto: Ruud Mol, AVDD
klik voor vergroting
Kroonprins Willem Alexander heeft tijdens zijn bezoek aan Afghanistan, ook de Australische militairen op Kamp Holland bezocht. "It was a bit of a surprise actually, but he seemed impressed with what he saw here
- especially the commitment of our students", vertelt de Australische Shane Johnsson na afloop van het koninklijk bezoek aan zijn Australische Trade School. Op deze school worden eenvoudige bouwopleidingen gegeven aan de Afghaanse bevolking.

De commandant van de Australische Reconstruction Task Force, overste Harry Jarvie, was zeer verheugd met de belangstelling van de prins; "Our two forces have developed a valuable and productive relationship that is resulting in excellent progress with our respective missions in Uruzgan." Tijdens het bezoek werd de kroonprins rondgevlogen in een Australische Hercules. Hierdoor was het mogelijk in korte tijd een aantal verschillende locaties in Afghanistan aan te doen.

De Task Force Uruzgan is een samengestelde Australisch-Nederlandse eenheid, die een gezamenlijk verantwoordelijkheid draagt voor de ISAF-inzet in Uruzgan.

Gerelateerde links:
Verrassingsbezoek kroonprins aan Afghanistan
Tarin Kowt