"Snap jij het? Ik wel!" verstuurd naar alle basischolen

TNO lanceert boek met antwoorden op kindervragen in NEMO

23 mei 2007 - Vandaag heeft TNO tijdens een vrolijk programma in science center NEMO het kinderboek "Snap jij het? Ik wel!" gepresenteerd. Na optredens van Pandemonia science theater en popgroep Djumbo kreeg een van de aanwezige kinderen het eerste exemplaar uit handen van Tini Colijn van de TNO Raad van Bestuur.

In het kleurrijke boek "Snap jij het? Ik wel!" staan de antwoorden op vragen die kinderen hebben over de wereld om hen heen. Vragen zoals waarom wielen soms achteruit lijken te draaien, maar ook waarom er drempels in huizen zijn en of je van ijzer écht sterker wordt. De vragen en de bijbehorende antwoorden stonden eerder in het personeelsblad van TNO. Zij zijn voor het boek op een geheel nieuwe en voor kinderen associatieve manier vormgegeven.

Alle basisscholen Nederland

TNO bestaat dit jaar 75 jaar. Daarom krijgt iedere basisschool van Nederland twee exemplaren van het boek om aan te geven dat kennis en belangstelling voor techniek de moeite waard zijn. Op een aantal scholen zullen TNO-medewerkers de vragenstellers in hun eigen klas nog een keer het antwoord toelichten.

Het boek is vanaf 24 mei 2007 te verkrijgen in de NEMO Shop (ook toegankelijk zonder entreekaartje). Vanaf die datum kan het boek ook op de website van TNO worden besteld. www.tnoisjarig.nl. Prijs: 10 euro.