Ingezonden persbericht


Persbericht

AXIANS ontwikkelt vier integrale ICT solutions

~ zakelijke vraagstukken vormen uitgangspunt van nieuwe oplossingen ~

Utrecht, 23 mei 2007 - Netwerkspecialist AXIANS introduceert op 5 juni 2007 tijdens de Netwerk Kennisdag vier nieuwe solutions en bouwt daarmee verder op de ingezette strategie. De solutions zijn 'Virtual Mobility', 'Network Centralization', 'Converged Communications' en 'Business Continuity'. AXIANS kiest voor deze integrale benadering om in te spelen op de veranderingen en behoeften in de markt.

"Wij zien dat onze klanten steeds meer geïnteresseerd zijn in hoe zij zakelijke vraagstukken kunnen oplossen met ICT. Waar er voorheen vaak nog werd gekeken naar de technologische mogelijkheden van een ICT-oplossing, verschuift nu de aandacht naar de zakelijke voordelen", zegt Carla Uijtewaal, Marketing Manager bij AXIANS.

AXIANS heeft de meest voorkomende vraagstukken ondergebracht in vier integrale solutions. Deze worden opgebouwd uit verschillende bouwstenen, om op die manier tot de juiste oplossing te komen voor iedere klantspecifieke situatie.

De eerste solution is Virtual Mobility, dat wordt neergezet als alternatief voor fysieke mobiliteit. Deze oplossing komt tegemoet aan de grote vraag naar meer mobiliteit van de werknemers en het locatieonafhankelijk werken. Voor bedrijven betekent mobiliteit een forse besparing in tijd en kosten, een toename van flexibiliteit en productiviteit.

De tweede solution is Business Continuity, een oplossing die de continuïteit van de bedrijfsvoering garandeert ongeacht de situatie waar bedrijven voor kunnen komen te staan. Bedrijven bepalen daarbij zelf welke risico's acceptabel zijn, en welke beperkt moeten worden om downtime van bedrijfskritische systemen te voorkomen.

De derde nieuwe solution van AXIANS is Converged Communications. Dit behelst het integreren van verschillende applicaties, toepassingen en beheersaspecten op één IP-infrastructuur. Het sleutelwoord bij convergentie is IP (Internet Protocol). Het belang van IP wordt steeds groter, kijkend naar telefonie, storage, wireless en 'consumer' producten. Convergentie is voor bedrijven dan ook van belang om zich voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen.

Network Centralization is de vierde nieuwe oplossing binnen het portfolio. Een gedistribueerde ICT-omgeving zorgt voor meer complexiteit en vermindert het inzicht. Daarnaast vergt dit een hoge personele capaciteit voor onderhoud en worden resources niet optimaal benut. Met netwerkcentralisatie behalen organisaties een besparing op arbeid, systemen, tijd, stroom en ruimte. Op deze manier kunnen ze meer investeren in innovatieve projecten die leiden tot concurrentievoordeel.

"Met de ontwikkeling van deze solutions, hebben we duidelijke oplossingen voor de meest voorkomende vraagstukken waar managers mee geconfronteerd worden", vervolgt Uijtewaal. "Natuurlijk is geen enkele organisatie hetzelfde, dus nemen we steeds de bestaande situatie bij de klant als uitgangspunt. Vanuit daar kijken we wat nodig is om het vraagstuk op te lossen."

(401 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AXIANS
AXIANS, onderdeel van VINCI Energies, is één van de grootste netwerkintegratoren van Europa. Het bedrijf heeft zich toegelegd op de advisering, verkoop, implementatie, onderhoud en beheer van hoogwaardige netwerk-, beveiligingsinfrastructuren, VoIP- en netwerkmanagementoplossingen, waaronder IP-services management.

AXIANS zoekt altijd naar mogelijkheden om de beschikbaarheid en beheersbaarheid van het netwerk te verhogen en de total-cost-of-ownership te verlagen. Het bedrijf heeft gedegen kennis van technische oplossingen en werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners. Zo is AXIANS o.a. gecertificeerd als Cisco Silver Partner, Nortel Gold Partner, Lucent Business Partner, Infoblox Premium Partner, HP Networking Partner, Check Point Value Added Solution Partner en Trend Micro Premium Partner.

Voor meer informatie over AXIANS, kunt u een bezoek brengen aan de website: www.axians.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: cathelijnev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com