Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 22 mei 2007

Op dinsdag 22 mei 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Op dinsdag 22 mei 2007 heeft onder andere de volgende besluiten genomen:

Vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening Veenman CTC terrein

Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen een vrijstellingsprocedure te starten op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, ten behoeve van het principebouwplan van Veenman B.V. [Procedure: agenda commissievergadering Stedelijke Ontwikkeling]

Binnenplanse vrijstelling Lylandsebaan 7d

Het college sprak het voornemen uit om ten behoeve van de vestiging van meubelbedrijf Beter Bed in het pand Lylandsebaan 7d vrijstelling te verlenen op grond van artikel 5, lid 7, onder e van de bestemmingsplanbepalingen van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998.. De stukken worden ter inzage gelegd bij het Informatiecentrum en gepubliceerd op de gemeentepagina.

Vestiging zorgboerderij s Gravenweg

Het college heeft besloten mee te werken aan het verzoek voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de vestiging van een zorgboerderij. Deze wordt gevestigd in een monumentale boerderij aan de s Gravenweg 355. De gemeenteraad moet hiervoor moet hiervoor een vrijstellingsprocedure vaststellen.

De zorgboerderij is bedoeld voor mensen met een verstandelijke/ lichamelijke beperking.

Leidraad rechtspositie bij organisatieverandering 2007

Het college heeft in principe besloten de Rechtspositieleidraad bij organisatieverandering 2007 vast te stellen. Hierin is de rechtspositie van de Capelse gemeenteambtenaren vastgelegd die geldt wanneer er binnen de gemeentelijke organisatie iets wordt veranderd. Wanneer het zogeheten Georganiseerd Overleg heeft ingestemd neemt het college haar definitieve besluit om in te stemmen met deze leidraad.

Voorstel raad intrekken leidraad rechtspositie bij organisatieverandering 2002

Het college heeft besloten om aan de gemeenteraad te vragen de Rechtspositieleidraad bij organisatieverandering 2002 in te trekken. Dit voorstel komt voort uit het eerder genomen principebesluit de Rechtspositieleidraad 2007 vast te stellen.

Eenmalige benoeming tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Het college heeft besloten de heer F.W. Fabriek, de J.W. van Eijsden en mevrouw M.E.R. Kunst-Croese met ingang van dit besluit te benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor een éénmalige huwelijksvoltrekking respectievelijk op 29 juni, 13 juli en 31 augustus.

Verlenen vrijstelling en bouwvergunning Wegelingpark

Het college besloot onder andere op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan s-Gravenweg-west, herziening 1 en bouwvergunning te verlenen voor het realiseren van 29 woningen in het Wegelingenpark.

Benoeming en beëdiging van leerplichtambtenaren

Door toekenning van extra formatie en door personele verschuiving is het mogelijk geworden twee medewerkers (1,5 fte.) aan te stellen als leerplichtambtenaar. Het college besloot mevrouw T. Kas en de heer E.W. van der Zon hiervoor te beëdigen door de burgemeester.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.