Openbaar Ministerie

Nationale Recherche en FIOD-ECD ontdekken grootste drugsopslagplaats ooit

23 mei 2007

De Nationale Recherche en FIOD-ECD hebben gisteren beslag gelegd op een ongekend grote partij synthetische drugs. In een loods op een bedrijventerrein in Veldoven ontdekten de rechercheurs een drugsopslagplaats met in totaal 800 kilogram MDMA-poeder, 2,5 miljoen MDMA-tabletten, 270 kilogram amfetamine en 210 kilogram hasj. De drugs waren verpakt in emmers en houten kisten.

cms_visual_955.jpg cms_visual_956.jpg

De Nationale Recherche en FIOD-ECD troffen de drugs aan naar aanleiding van aanwijzingen in een onderzoek naar synthetische drugs. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De straatwaarde van de drugs in Nederland wordt geschat op enkele tientallen miljoenen euros. Een kilo MDMA-poeder is goed voor de productie van 10.000 XTC pillen.

De drugsvoorraden zijn vernietigd, nadat er monsters van zijn genomen. De opslagplaats is gisteren ontmanteld door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van het KLPD.

cms_visual_957.jpg

Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

Synthetische drugs is een van de aandachtsgebieden van de Nationale Recherche. De aanpak van criminele organisaties achter de productie van en handel in synthetische drugs krijgt ook de komende jaren hoge prioriteit bij politie en openbaar ministerie.

Voor informatie: Desirée Leppens