Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - politie onderzoekt berovingen                 |
De Apeldoornse politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar meerdere berovingen die afgelopen weekend en het weekend ervoor hebben plaatsgevonden. De politie heeft inmiddels zeven aangiften opgenomen en sluit niet uit dat nog meer jongeren het slachtoffer zijn geworden, maar tot heden geen aangifte hebben gedaan. Voor het doen van aangifte of tips kan men bellen via 0900 - 8844.

In nacht van zaterdag op zondag (13/05) deden zich tussen 04.00 en 04.30 uur op de Sluisoordlaan twee incidenten van beroving voor. Naar huis gaande jongeren werden door een jongeman met een bijl of hamer bedreigd en moesten persoonlijke spullen afgeven. Bij degene die de bedreigingen uitvoerde bevond zich een groepje van meerdere jongelui.

Eén jongeman op een snorfiets zag kans om te ontkomen in het tweede geval werden geld, een horloge en mobieltje buit gemaakt.

De politie heeft na beide meldingen direct een uitgebreid onderzoek in de buurt ingesteld, maar de jongelui waren verdwenen.

Afgelopen zondagochtend (20/05) vonden er soortgelijke incidenten plaats in de buurt van de Deventerstraat/ Deventerbrug/Kanaal Noord.

Ook nu werden naar huis fietsende of lopende jongeren bedreigd en soms mishandeld en wilde men geld van hen hebben. De feiten vonden tussen 01.45 uur en 03.50 uur plaats. Het ging om vier incidenten waarvan nu vijf aangiften zijn opgenomen.

Dit keer waren er drie jongens betrokken bij de feiten en in één geval (03.30 uur) staakten de verdachten hun daad toen een passerende automobilist al toeterend een eind aan het gebeurde maakte. De slachtoffers konden vluchten en er werd dan ook geen buit gemaakt.

Het laatste incident vond in de buurt van de Noorderlaan plaats. Ook hier werd een jongeman vastgegrepen en van zijn mobieltje beroofd.

De politie zoekt de bewuste automobilist, mensen die tips hebben en eventuele slachtoffers die tot op heden geen aangifte hebben gedaan.

De slachtoffers hebben blauwe plekken en kneuzingen door de berovingen opgelopen. De incidenten van zondag 20 mei waren nog niet aan de media gemeld, omdat de politie eerst de aangiften moest opnemen. De politie onderzoekt of de jongeren uit één en dezelfde groep komen. Zij zijn tussen de 15 en 25 jaar en zijn enigszins getint en spreken straattaal.

Men kan bellen met de politie Apeldoorn via 0900 - 8844.

Einde bericht


---


---


---

---- --