Gemeente Leiden

Transvaal samen sterk en veilig

Vanmiddag (woensdag 23 mei) vindt in Transvaal een grote opruim- en opknapmiddag plaats. De middag start om 14.00 uur bij het veldje aan de Paul Krugerstraat. Deze dag is het startsein van een reeks aan maatregelen die in de wijk worden genomen om de leefbaarheid te verbeteren. Alle inwoners van Transvaal zijn opgeroepen om mee te helpen hun wijk schoner, veiliger en leefbaarder te maken door een steentje bij te dragen tijdens deze dag èn in de toekomst.

Vorig najaar heeft een groot aantal organisaties en verenigingen besloten de handen ineen te slaan om Transvaal 'op te waarderen'. Allen zijn tijdens de middag zichtbaar aanwezig in de wijk. DZB-Leiden begint op 23 mei bijvoorbeeld met het verwijderen van graffiti op woningen en andere panden in de wijk. Woningbouwvereniging Portaal heeft voor Transvaal speciaal een wijkbeheerder aangewezen die niet alleen zorgt dat de wijk er verzorgd uitziet, maar ook aanspreekpunt is voor bewoners met klachten of opmerkingen. De gemeente Leiden geeft bezems weg en komt de 23ste met veegwagens om samen met de bewoners de straat aan te vegen. Ook mogen de bewoners al hun grofvuil tussen 7.00 en 9.00 uur op straat zetten. Dat ruimt mooi op!

De veegploeg van stichting de Binnenvest komt zwerfafval vegen en gaat dat na deze datum eens in de week doen. Portaal heeft de woningen in Transvaal de afgelopen tijd gerenoveerd. Daarbij is ook de verlichting in de wijk meegenomen. Dit is de leefbaarheid zeker ten goede gekomen. De wijkvereniging Transvaal (WTL) wil van Transvaal een prettige wijk maken. De vereniging heeft al 110 leden en houdt zich bezig met problemen rond ondermeer parkeren, zwerfvuil, veiligheid en overlast. De jongeren van Toezicht door jongeren zijn ook in de wijk te vinden. Zij gaan twee tot vier keer in de week samen met een Gemeentelijk Opsporingsambtenaar (GOA) de overlast in de wijk aanpakken. Denk aan: fout parkeren, fietswrakken, gedumpt afval, etc. De wijkagent heeft elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur spreekuur in de beheerswoning van Portaal, Joubertstraat 28. Ook is de agent regelmatig op straat te vinden. Het LWO (Leidse Welzijn Organisatie) heeft een buurtopbouwwerker in de wijk.

Uitnodiging voor de pers:
U bent welkom tijdens deze middag. Meer informatie Geeske Voerman, Bureau Communicatie tel.: 071- 516 77 65.


-----------------------

---- --